Programări pentru recalcularea pensiilor anticipate parţiale

De Dan Birta
1Comentariu
Programări pentru recalcularea pensiilor anticipate parţiale
Programările se pot face la numărul de telefon 0259-413.451 sau online.

Bihorenii care s-au pensionat anticipat parţial în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016 pot solicita recalcularea pensiei. „În judeţul Bihor, în această situaţie se află 560 de persoane. Recalcularea se face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin și se plătesc începând cu luna următoare inregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidențele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului. Documentele necesare sunt: cerere de recalculare, însoţită de copia actului de identitate valabil”, ne-a informat Carmen Polman, directorul economic al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor. Prevederile se aplică persoanelor care, până în luna depunerii cererii, inclusiv, nu au îndeplinit condițiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă.

Acestea sunt legiferate de Legea nr.216/17.11.2017 pentru completarea art.65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 908, din data de 20.11.2017.

Programări telefonice

Pentru evitarea aglomerației din fața ghișeelor și a reducerii timpului de așteptare recomandăm persoanelor interesate să utilizeze serviciile de programare telefonică sau on-line.

Programările telefonice se pot face cel puţin cu o zi înainte, pentru zilele lucrătoare (luni, marţi, miercuri şi joi) pentru intervalul de timp între orele 13.00-16.00, cu excepţia zilei de vineri. Programarea telefonică, pentru probleme legate de pensii, se poate solicita la nr. 0259-413.451, în timpul programului de lucru (ora 8:00-16:00). De asemenea porgramarea se poate solicita și la intrarea în instituție la ghișeul de informații.

Programările online se pot face cel puţin cu o zi înainte, pentru zilele lucrătoare (luni, marţi, miercuri şi joi) de la ora 8:00 până la ora 16:00, cu excepţia zilei de vineri. Aplicaţia se poate accesa la adresa www.cjpensiibihor.ro, la capitolul „Programare online”, care cuprinde şi informaţii utile, precum documentele necesare şi cereri pentru diferite tipuri de pensie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor