Programe de formare profesională

Programe de formare profesională
ORADEA - În cadrul unei şedinţe care a avut loc săptămâna trecută au fost autorizate 10 programe de formare profesională.

Printre acestea se numără confecţioner produse textile, confecţioner articole din piele şi înlocuitori, apicultor, comerciant vânzător mărfuri nealimentare, comerciant vânzător mărfuri alimentare, lucrător în comerţ, ospătar,chelner, vânzător în unităţi de alimenţatie, bucătar. Au fost autorizate de asemenea un program de iniţiere – inspector de protecţie civilă şi un program de perfecţionare inspector referent resurse umane. Lista programelor de formare profesională autorizate de către comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională Bihor poate fi consultată şi pe site-ul: http://dgmss.rdsor.ro.

Autorizare

Formarea profesională a adulţilor se poate realiza de către persoane juridice de drept public sau privat, denumite furnizori de formare profesională, în condiţiile reglementate .

Autorizarea furnizorilor de formare profesională la nivelul judeţului Bihor se realizează de către o comisie constituită la nivelul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor. Din cadrul comisiei fac parte reprezentanţi ai DMPS, un reprezentant al AJOFM Bihor, al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bihor, al organizaţiilor sindicale şi un reprezentant al patronatului.

„Furnizorii de formare profesională autorizaţi organizează programe de formare profesională, finalizate prin certificate de calificare sau de absolvire cu recunoaştere naţională, doar dacă au prevăzut în statut sau în autorizaţia pentru desfăşurarea unor activităţi independente, activităţi de formare profesională”, ne-a informat Simona Vesa preşedintele comisiei de autorizare.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !