Programe in domeniul noului management public

Programe in domeniul noului management public
Programele au fost lansate în cadrul unui proiect dezvoltat de Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea şi din Debrecen.

Universitatea din Oradea, prin Facultatea de Ştiinţe Economice şi Universitatea din Debrecen, prin Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, au organizat vineri, 24 februarie, la Hotel Ramada, conferinţa internaţională „Înfiinţarea unor programe de C + D în domeniul noului management public în cadrul facultăţilor de ştiinţe economice din instituţiile de învăţământ superior din judeţele Hajdu- Bihar şi Bihor. Evenimentul a fost organizat cu ocazia finalizării activităţilor proiectului cu acelaşi titlu. Echipa comună româno-maghiară a prezentat cu această ocazie principalele rezultate obţinute în cadrul proiectului.

Lucrările conferinţei au fost deschise de conf. univ. dr. Maria-Madela Abrudan, managerul de proiect din partea Universităţii din Oradea, şi de prof. univ. dr Alina Bădulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea.

Practici europene

„Pe perioada derulării proiectului au fost căutate cele mai bune practici europene în domeniul managementului public şi a fost elaborat un manual bilingv de bune practici, s-a realizat o cercetare comună în 60 de instituţii publice (30 maghiare şi 30 române) privind modul în care conceptele şi principiile noului management public se regăsesc în politicile şi acţiunile administraşiei publice locale din judeţele Bihor şi Hajdu – Bihar. De asemenea, a fost elaborată o tematică didactică comună şi au fost iniţiate două cursuri de specialitate la cele două facultăţi”, a declarat conf. univ. dr. Maria-Madela Abrudan, managerul proiectului, în cadrul conferinţei de vineri de la Ramada.

În cadrul manifestării au fost prezentate lucrări din domeniul managementului public românesc. Astfel, profesoara Alecxandrina Deaconu de la Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti a aruncat privire de ansamblu asupra managementului public românesc, iar Bezv Bela a vorbit despre „Dezvoltarea Urbană”. Totodată, a fost lansată cartea „Guvernare modernă în administraţia publică”, semnată de lect. univ. dr. Andrea Hamburg de la Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !