Programe in lichidare la Universitatea din Oradea

Programe in lichidare la Universitatea din Oradea
În acest an, Universitatea din Oradea nu va mai organiza admitere la unele programe de studii.

Astfel, UO nu va organiza concurs de admitere în 2012 pentru specializarea „Pedagogia artelor plastic decorative” (licenţă) şi nici pentru specializarea „Elemente de complementaritate pentru educaţia muzicală” (masterat) din cadrul Facultăţii de Arte.

La ciclul de licenţă nu se va organiza concurs de admitere pentru programele de studii „Instrumentaţie şi achiziţie de date” la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei,

„Arhitectură” la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură şi nici la specializarea „Filozofie” din cadrul Facultăţii de Ştiinte Socio-Umane.

„Nu am primit încă cifrele de şcolarizare, dar nu vom putea depăşi cifra maximă de şcolarizare impusă de Minister prin Hotărârea de Guvern nr. 966 din octombrie 2011, apărută în Monitorul Oficial, pentru licenţă, respectiv Ordinul 5224, apărut în 30 august 2011, pentru masterat. Cifrele acestea reprezintă capacitatea maximă de şcolarizare pentru fiecare program de studii aprobată de ARACIS. Este prea devreme să vorbim despre o capacitate maximă de şcolarizare la nivel de universitate întrucât aceasta poate suferi modificări”, a spus prorectorul Simona Trip, responsabilul cu probleme studenţeşti.

Trei programe noi

Privitor la programele de studii aflate în lichidare, Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea a declarat că „promoţiile în curs îşi vor finaliza studiile, dar nu se va mai organiza concurs de admitere în 2012”.

De asemenea, facultăţile din cadrul Universităţii din Oradea au propus trei programe de studii noi – două de licenţă şi unul de masterat, care aşteaptă să fie aprobate de Ministerul Educaţiei.

„În cazul acestora se va putea organiza admitere doar dacă vor fi cuprinse într-o Hotărâre de Guvern privind structura instituţiilor de învăţământ superior, a domeniilor şi programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu”, a precizat Olimpia Popoviciu.

Totodată, în Consiliul de Administraţie al Universităţii din Oradea s-a hotărît să se menţină cuantumul taxelor de înscriere din anul precedent.

C.D.

Arhitectura, scoasa din ecuatii

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !