Programele de finantare europeana, contractate cu succes cu ajutorul ADR Vest

De M. Hoster
Sorin Maxim, directorul ADR Vest
Sorin Maxim, directorul ADR Vest
Agenţia de Dezvoltare Regională Vest poate fi considerată exemplu pentru modul în care a reuşit să utilizeze fondurile europene. Drumurile au atras cel mai mare interes, în plus câteva oraşe importante din regiune au fost beneficiare ale banilor de la Uniunea Europeană după ce au semnat contractele cu ADR Vest.

Peste 700 de proiecte au trecut prin filtrul ADR Vest, iar jumătate dintre acestea au fost deja contractate de beneficiari. Suma totală acordată prin aceste contracte a depăşit 600 de milioane de euro. E mult, e puţin? Cert este că beneficiile aduse comunităţilor cărora li s-au adresat finanţările au fost reale. Bocşa, Arad, Petroşani, Deva, peste tot proiectele semnate au fost un succes.

Nici Timişoara nu a fost exclusă din acest club al fericiţilor. Renovările efectuate la ambulatoriile spitalelor din oraş, noua clădire din cadrul City Business Center, dar şi numeroase investiţii în mediul privat, toate acestea au ajutat la dezvoltarea societăţii. Totuşi, cele mai importante proiecte doar acum încep. Este vorba de pasajul de la podul Michelangelo, dar mai ales despre demararea reabilitării centrului istoric al Timişoarei.

“După cum am spus deja, aceste proiecte vor aduce ceva deranj timişorenilor, dar la final acesta va fi răsplătit. Va fi reabilitată întreaga zonă centrală, Piaţa Unirii, Piaţa Sfântu Gheorghe, Piaţa Libertăţii, până la Piaţa Operei”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

De succes s-a bucurat şi partea de bani alocată infrastructurii rutiere. Chiar dacă nu au fost multe proiecte, valoarea acestora a fost importantă. Aici vorbim de centurile de ocolire a Buziaşului şi a Ineului, dar şi drumul de la Buziaş la Lugoj.

Anul viitor va fi unul important pentru comunităţile locale din municipiile reşedinţă de judeţ. Mai precis, sunt disponibili 22,8 milioane de euro pentru programul de reabilitare termică a blocurilor. Va fi un set de proiecte importante care vor însemna nu doar instalarea de polistiren pe clădiri, dar şi modificări la interior, inclusiv repararea şi reabilitarea tâmplăriei exterioare şi refacerea acoperişului. “Ştim că sunt probleme în cadrul asociaţiilor, la capitolul comunicare. Noi ne propunem să ajutăm la realizarea comunicării între membri asociaţiei, în aşa fel încât proiectele să fie de succes”, a mai declarat Sorin Maxim.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !