Programul „Bani de liceu” continua

Programul „Bani de liceu” continua
Ministerul Educaţiei continuă, şi în acest an şcolar, programul naţional „Bani de liceu”.

Bursa are o valoare de 180 de lei şi se acordă doar pe perioada cursurilor şcolare. Conform calendarului de desfăşurare a programului „Bani de liceu”, cererile vor putea fi depuse la unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi elevii, până în data de 1 octombrie.

Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea de către comisii a eligibilităţii cererilor depuse se va realiza în perioada 1-23 octombrie, iar centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat se va face între 1-27 octombrie. Afişarea listelor cu elevii beneficiari va avea loc joi, 28 octombrie. Depunerea contestaţiilor se va putea face între 28 octombrie şi 2 noiembrie, iar soluţionarea acestora, în perioada 2-6 noiembrie.

Beneficiari

„De acest program naţional de protecţie socială beneficiază elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 150 de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori cei aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazut respectării condiţiei de venit. Cuantumul sprijinului financiar este de 180 de lei şi se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie”, a informat jurista Ramona Bacter, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Lista cu beneficiarii sprijinului financiar „Bani de liceu” se va afişa pe portalul http://banideliceu.edu.ro şi pe site-ul www.edu.ro. De asemenea, comisia de la nivelul unităţii de învăţământ are obligaţia de a afişa, la loc vizibil, lista cu beneficiarii burselor „Bani de liceu”, în data de 29 octombrie, astfel încât, solicitanţii acestui sprijin financiar să aibă posibilitatea de a depune, în termen legal contestaţii în cazul în care nu se regăsesc pe lista de beneficiari.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !