Programul „Puiul Rustic”

2Comentarii
Programul „Puiul Rustic”
Fermierii pot să câștige 16.000 de euro pe an din creșterea păsărilor de curte.


Agroland a lansat un proiect ingenios. Astfel, în cadrul programului „Puiul rustic” se va colabora cu micii fermieri care vor fi susţinuţi financiar să crească puii de țară așa cum o făceau bunicile. Fermierii care doresc să devină furnizori de carne în programul „Puiul rustic”, trebuie să îndeplinească o serie de condiții minime. Printre acestea se numără: să aibă un adăpost pentru păsări cu o suprafață de 200-400 de mp, izolat și autorizat sanitar pentru creșterea păsărilor. Halele trebuie să aibă uși laterale, cu orientarea spre sud și o înălțime de circa 80 cm pentru a permite ieșirea păsărilor pe timp de zi.

Agroland susține financiar utilarea halei, sistemele automate de adăpare și hrănire. Se plătește un avans de 30%, iar diferența pe parcursul anului, din banii obtinuți din prestări serviciilor de crestere. Echiparea unei hale de 400 mp costă aproximativ 7.000 euro fără TVA.

Fermierii nu au nevoie de autorizație de mediu, însă în jurul halei de creștere a puilor trebuie să existe un spațiu de vegetație de minim 0,5 mp/pui, recomandat un metru pătrat pentru fiecare pui.

Densitatea puilor: maximum 11 pui/mp în interiorul halei. Astfel, la o hală de 400 mp se vor crește maximum 4.400 păsări până la vârsta de 9 săptămâni.

Agroland oferă puii, furajele, aditivii (nutrisure), vaccinurile obligatorii și asistența sanitar-veterinară. Păsarile rămân în proprietatea Agroland.

Nu e permisă folosirea antibioticelor în scop preventiv. Folosirea antibioticelor în scop curativ se face numai de către medicul veterinar al companiei.

Pentru fermier există 2 variante: puii se pot primi fie la vârsta de o zi, fie la 3 săptămâni, în funcție de adăpost. Se cresc până la 63 de zile si se vor ridica de catre Agroland în vederea abatorizării.

Fermierul trebuie să garanteze creditul pe care îl primește pentru marfă și/sau pentru echipamente. La schimb, fermierul va avea un venit de aproximativ 40 euro/mp de adăpost/an, în condițiile în care se cresc 4,5 serii de pui de la o zi pe an, sau 7 serii de pui de la 3 săptămâni pe an. La un adăpost de 400 mp venitul fermierului este de aproximativ 16.000 euro brut pe an și reprezinta plată pentru creșterea păsărilor și pentru utilități: curent, gaz, etc.

Pentru fermierii care nu au un adăpost construit, Agroland va demara în prima parte a anului un program prin care vor putea să-și construiască halele pe terenurile lor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor