Programul „Purcei gratuit” se modifică

De Simona Drimbău
Programul „Purcei gratuit” se modifică
Această schemă va fi permanent deschisă pentru înscriere.

De curând a fost aprobată o hotărâre care modifică schema de sprijin „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc”.

Astfel, având în vedere importanţa schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc, precum şi numărul însemnat de fermieri care dispun de resurse furajere şi doresc să crească porci din aceste rase, a fost luată decizia ca această schemă să fie permanent deschisă pentru înscriere, luand în considerare faptul că, pe parcursul programului, crescătorii pot deveni furnizori, iar în consecinţă, prin proiect se creează cadrul juridic pentru o astfel de înscriere.

În urma recentei modificări furnizorii de purcei, crescătorii de porci şi procesatorii/alte persoane juridice, în baza cererii, pot solicita înscrierea în Program, pe toata durata de desfăşurare a acestuia, cu condiţia ca cererea de plată şi documentele însoţitoare să se depună cu respectarea termenului prevazut, dar nu mai târziu de 10 decembrie 2020.

De asemenea, prin acest act normativ se creează posibilitatea de a fi beneficiari ai schemei, pe lângă crescătorii care deţin exploataţii supuse înregistrării sanitare veterinare sau supuse autorizării sanitare veterinare, şi cei care deţin tipul de exploataţii de animale supuse controlului sanitar veterinar.

Valoarea totala a schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2018, este de 4.600.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, de la bugetul de stat.

Pentru înscrierea în Program, furnizorii și crescătorii de purcei din rasele Bazna şi Mangalita, au avut la dispozitie o perioada de 90 de zile, respectiv 16 ianuarie – 16 aprilie 2018.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !