Programul „rabla”, episodul II

3Comentarii
Programul „rabla”, episodul II
Programul „rablele” continuã si în 2006. Posesorii autoturismelor mai vechi de 12 ani au ocazia sã si le valorifice contra sumei de 3.000 RON, reprezentând parte din avansul pentru achizitionarea unei masini noi.
Programul “rabla” [.doc – 45KB]

Proiectul de Ordonantã de Urgentã a Guvernului privind stimularea înnoirii Parcului national auto poate fi consultat pe site-ul Ministerului Mediului si Gospodãririi Apelor. Scopul ordonantei este diminuarea poluãrii în aglomeratiile urbane, cauzate de emisiile autoturismelor, prevenirea formãrii deseurilor ca urmare a abandonãrii vehiculelor uzate si atigerea tintelor prevãzute de acquisul comunitar de mediu.

Pe de altã parte, actul normativ urmãreste si un obiectiv social – cresterea accesibilitãtii la cumpãrarea de autoturisme noi de cãtre toate pãturile sociale.

Conditii

Conform ordonantei, poate beneficia de o primã în cuantum de 3.000 RON orice proprietar/mostenitor legal al unui autoturism uzat dacã întruneste mai multe conditii. În primul rând trebuie sã se înscrie la un producãtor validat pentru achizitionarea unui autoturism nou.

Trebuie sã demonstreze cã a predat autoturismul uzat spre casare unui agent economic autorizat si cã a radiat autoturismul uzat. Suma de 3.000 RON poate fi obtinutã o singurã datã.

Programul se aplicã în limita sumei de 49.500.000 RON pânã la 12 decembrie 2006. Comercializarea ulterioarã a autoturismelor uzate completã sau pe bucãti, constituie contraventie si se sanctioneazã cu amendã de la 10.000 la 20.000 RON.

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor