Programul „Rabla”, episodul IV

1Comentariu
Programul „Rabla”, episodul IV
ORADEA - Bihorenii care au o maşină mai veche de 12 ani şi vor scă scape de ea o pot face prin Programul de înnoire a parcului naţional auto. Programul „Rabla” din acest an (cel de-al patrulea) se va desfăşura în două etape.

Prima etapă va începe la 1 iunie şi va dura până la 25 septembrie 2008, iar a doua etapă va demara în 1 octombrie – până la 12 decembrie 2008. Prima de casare va fi de 3.000 de lei. „Anul acesta 40.000 de români pot beneficia de prima de casare în valoare de 3.000 de lei. De altfel, întregul Program se va desfăşura în limita sumei de 120.000.000 de lei! Reamintesc faptul că în acest program se pot înscrie doar persoanele fizice, proprietare sau moştenitore a unui autovehicul funcţional, înmatriculat în România şi a carui vechime depăşeste 12 ani”, a declarat Attila Korodi, Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Etape

Pentru a participa la programul „Rabla” trebuie urmate mai multe etape. În primul rând posesorul maşinii vechi trebuie să se înscrie la un producător validat de la care va primi o notă de acceptare care va fi valabilă 30 de zile. După obţinerea notei de acceptare, cetăţeanul trebuie să predea autoturismul uzat spre casare unui operator economic autorizat, de la care va obţine certificatul de distrugere al maşinii. Urmează radierea vechiului autoturism şi achiziţionarea autoturismului nou de la producătorul validat ales.

Potrivit lui Korodi, lista producătorilor validaţi va fi dată publicităţii până la data de 30 mai 2008. Tot până la aceeaşi dată va fi făcută publică şi lista operatorilor economici validaţi pentru casarea autoturismelor. Listele vor putea fi consultate accesând pagina de internet a Administraţiei Fondului pentru Mediu: www.afm.ro sau pagina de internet a Ministerului Mediului: www.mmediu.ro.
Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor