Programul Rabla, etapa II

3Comentarii
Încă 12.500 de rable vor fi schimbate
Încă 12.500 de rable vor fi schimbate
BUCURESTI - Peste 12.500 de maşini au rămas disponibile pentru a fi cumpărate prin etapa a doua a programului de înlocuire a parcului auto din România, cunoscut ca programul „Rabla”, suma rămasă neatribuită de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de aproape 38 milioane de lei.

Astfel, din cele 40.000 de maşini pentru cumpărarea cărora Executivul a alocat o subvenţie de câte 3.000 de lei, în schimbul casării unei maşini mai vechi de 12 ani, pentru etapa a doua a programului au mai rămas disponibile 12.576.
Suma totală ce urmează a fi alocată ca subvenţie pentru cumpărarea lor se ridică la 37.728.000 de lei, bani aprobaţi în acest sens într-o şedinţă de vineri a Comitetului Director al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).
Într-un comunicat de vineri, AFM anunţă că, potrivit legii, suma de 37.728.000 de lei aferentă celor 12.576 de maşini rămase de subvenţionat după prima etapă a programului a fost repartizată unui număr de 37 producători, importatori şi distribuitori de maşini care au utilizat cel puţin 80 la sută din suma contractată în prima etapă.
Cei care nu şi-au casat maşina veche în schimbul unei reduceri de 3.000 de lei din preţul uneia noi, bani subvenţionaţi de Executiv prin programul „Rabla” în 2008, o pot face în etapa a doua a programului, desfăşurată între 1 octombrie şi 1 decembrie. Cei interesaţi pot opta pentru mărci de maşini precum Citroen, Daewoo, Fiat, Mazda, Ford, Renault, Dacia, Volkswagen, Opel, Audi sau Kia.

 

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor