Programul Revelionului, în lucru

10Comentarii
ORADEA – Primul Revelion european al orădenilor este departe de a avea un program pus la punct şi bătut în cuie. Edilii propun realizarea unui lanţ uman, compus din 75.000 de persoane, între Oradea şi Debreţin.

La aproximativ o lună până la trecerea în 2007, momentul aderării României la Uniunea Europeană, edilii nu au nimic concret de anunţat cetăţenilor referitor la noaptea dintre ani. Există totuşi câteva idei, mai viabile sau mai năstruşnice, propuse de diverşi subordonaţi ai primarului pentru apropiatul Revelion.
Astfel, primarul Petru Filip şi edilul-şef din oraşul-frate Debreţin vor petrece câte două Revelioane 2007, primul la Oradea şi al doilea la Debreţin, a anunţat şeful Executivului local. Acest fapt este posibil datorită diferenţei de fus de orar şi a distanţei relativ mici dintre cele două oraşe.

Lansată de Radu Crican, consilier al primarului, iniţiativa realizării unui lanţ uman de la Oradea la Debreţin a fost susţinută şi de Filip. „Ideea nu trebuie abandonată. Nu poţi obliga pe nimeni să facă ceva în care nu crede, totuşi. Intrarea în UE în 2007 este însă un moment important, care trebuie trăit cu intensitate”, comentează primarul. Conform estimărilor lui Radu Crican, pentru realizarea lanţului uman ar fi nevoie de 75.000 de persoane.

Chef în bazin?
Tot la categoria ideilor puţin fezabile intră şi o masă festivă amenajată pe fundul bazinului olimpic, anunţată în cursul săptămânii trecute de Radu Crican. Ideea a fost lansată de consilierul primarului, la un post local de televiziune, însă a fost „anulată” de Petru Filip cu ocazia conferinţei de presă de marţi. „Nu cred că se poate întâmpla aşa ceva, pentru că în perioada sfârşitului de an la Oradea vine echipa naţională de polo, pentru antrenamente. A fost doar o idee puţin atipică”, apreciază edilul-şef.

Ceea ce se ştie, totuşi, cu certitudine este că Oradea va avea un Revelion în stradă, cu începere de pe la ora 21:00, în 31 decembrie. Concerte în aer liber se vor ţine la două scene, pe toată durata lunii decembrie: una va fi plasată pe Corso, lângă CEC, şi una în faţa Magazinului Crişul.

Din cer
Venirea lui Moş Crăciun la Oradea este un alt moment cert din programul lunii decembrie. „Încercăm să-i schimbăm mijlocul de transport”, a anunţat primarul, dând de înţeles că în acest an Moşul ar putea veni direct din cer, eventual cu ajutorul unei paraşute.

Ghirlandele luminoase la a căror amplasare se lucreză încă ar putea fi aprinse din 1 sau 2 decembrie. În acest an, lungimea ghirlandelor luminoase ar trebui să ajungă la 16 km, cu patru mai mult decât în anii trecuţi. Decorarea oraşului ar trebui finalizată până în săptămâna Crăciunului.

Cristina Ghilea10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor