Programul SAMTID – abandonat

Simion Mariş, primarul localităţii Geoagiu.
Simion Mariş, primarul localităţii Geoagiu.
Geoagiu – Modul în care se desfăşoară lucrările de reabilitare a reţelelor de apă în oraşul Geoagiu, prin Programul SAMTID (Programul de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii din România) al Uniunii Europene, nemulţumeşte autorităţile locale.

Primarul localităţii, Simion Mariş, a declarat că au fost efectuate până acum doar 70-80 la sută dintre lucrările planificate, în prezent constructorul stopând orice operaţiune pentru că nu şi-a primit banii.

„Sunt lucrări nefinalizate, unele sunt nerecepţionate, iar altele sunt neconservate. Există staţii de pompe şi rezervoare fără pază. Pe unele trasee de conducte, care au fost terminate, nu curge încă apă. Lucrările sunt în pericol, acum, în pragul iernii”, a avertizat edilul-şef.

El a adăugat că lucrările de montaj ale noii reţele de apă au necesitat spargerea străzilor din oraş pe traseul urmat de conducte. Primarul Mariş afirmă că nu a fost încheiat un contract, în cadrul proiectului, pentru refacerea străzilor afectate şi că este nevoit să efectueze aceste lucrări cu fonduri de la bugetul local.

Valoarea contractului de finanţare pentru reabilitarea reţelelor de apă rece în Geoagiu, prin Programul SAMTID, se ridică la 400.000 de euro, din care jumătate reprezintă fonduri nerambursabile.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase