Programul Zilelor Salontane 2015

Concert extraordinar Alex Velea! Foto: PartyOradea
Concert extraordinar Alex Velea! Foto: PartyOradea

Duminica, 31 mai

16.00: festivitate de inaugurare a Complexului Muzeal Vatra Satului Romănesc.


Locaţie: Parcul Maria
În cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Salontane, vă invităm să participaţi la o sărbătoare câmpenească, în Complexul Muzeal Vatra Satului Românesc, din Parcul Maria, după următorul program:
16:00 – 16:10 Cuvânt de deschidere
16:10 – 16:30 Alocuţiuni invitaţi
16:30 – 17:00 Sfinţirea Bisericuţei-Muzeu şi a Troiţei din lemn
17:00 – 17:30 Lansarea cărţii Moştenitorii (monografia cartierului)
17:30 – 17:45 Istoria Salontei, istoria Coloniei
17:45 – 20:30 Program artistic
20:30 – 21:00 Prezentarea unui film documentar despre Colonie
”Dacă iubiţi cu adevărat locurile natale, dacă vă răscolesc amintirile copilăriei, atunci veniţi cu familia alături de noi…”

Marţi, 2 iunie

17.00: Cristina Maria Savin: Peisajele sufletului
Locaţie: Aula principală a Primăriei Municipiului Salonta
Expoziţie de pictură – proiect susţinut de Rozalia Bot
Prezintă prof. Ovidiu Sălăgean
Miercuri, 3 iunie
De la orele 11.00: Felicitarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie
Locaţie: Primăria Municipiului Salonta
În data de 3 iunie, cu ocazia aniversării a 409 ani de la întemeierea oraşului nostru, la Primărie va avea loc felicitarea şi premierea acelor cupluri care şi-au unit destinele cu nu mai puţin de 50 de ani în urmă. Cu această ocazie le urăm multă sănătate şi încă mulţi ani fericiţi împreună.

Vineri, 5 iunie

16.00: Deschiderea festivă a Zilelor Salontane cu Parada Copiilor
Traseu: Statuia dedicată întemeierii oraşului de la intersecţia străzii Aradului cu Republicii-Primărie- Piaţa Agroalimentară.
A devenit deja o tradiţie ca un alai vesel format din cei mai mici cetăţeni ai oraşului, şcolari şi preşcolari, înarmaţi cu baloane şi steguleţe multicolore să defileze prin centrul oraşului pornind de la statuia cu cei 2 haidoni până la scena amenajată în piaţa agroalimentară, locul obişnuit de desfăşurare a programelor artistice. Parada va fi condusă de renumita trupă de dans Arny Dance care s-a pregătit cu o coregrafie specială, dedicată Zilelor Salontane şi va fi animată de mult îndrăgita noastră mascotă, Leul.

17.00: Program artistic
Locaţie: Scena din piaţa agroalimentară

Dansează cu noi – Program distractiv pentru cei mici
Odată ajunşi in faţa scenei, micuţii-şi nu numai-vor avea parte de un program distractiv-dansant, presărat cu jocuri, coordonat de educatoare salontane.

Pe parcursul serii vor evolua pe scenă formaţii şi cântăreţi salontani:
-The Faded Moon care a pregătit piese clasice de heavy metal şi rock;
-Wrong Way cu cele mai cunoscute piese rock din anii ’80, ’90 precum şi cu hituri ale momentului;
-Black Rock, o trupă nouă va cânta piese de Joe Bonamassa;
-Mr. Siid cu hiturile lui hip-hop de succes;
-Alex Tobi alias Spliff cu muzică hip-hop;
-Andrada Tulvan, renumita noastră solistă care ne va delecta cu piese de muzică uşoară.

Vom avea şi multă mişcare pe scena Zilelor Salontane cu trupele: Happy, Famous, Infinity, Black Style şi Zumba Magdi&Co care vor evolua vineri cu coregrafii dinamice.

Starurile serii: trupa Rustic şi trupa Sogorok
Organizatorii Zilelor Salontane s-au gândit şi la iubitorii muzicii de petrecere. Vineri seara distracţia este garantată de concertul atrăgătoarelor fete din trupa Rustic, precum şi de petrecăreţii “şogori” care ne vor pune în mişcare pe ritmuri de muzică de petrecere maghiară. Aşadar vă invităm să uitaţi de griji şi să chefuiţi cu noi în această primă seară de concerte dedicată Zilelor Salontane.

Sămbătă, 6 iunie

9.00: Concurs de open şah rapid
Locaţie: Casa de Cultură “Zilahy Lajos”
Primăria Municipiului Salonta, S.C G&L COM PROD S.R.L şi Asociaţia Judeţeană de Şah Bihor organizează un turneu de şah în sistem elveţian cu 7 runde. Timpul de joc este de 30 min/jucător, în total 60 de min/partidă sau până la terminarea partidei. Tragerea la sorţi se va efectua pe calculator. Înscrierile pentru concursul de şah se fac începând de la orele 8:30 la faţa locului sau la Dan Raţ tel. 0726 785 480 sau la adresa de e-mail danrat99@yahoo.com.

9.00: Concursul de gătit bograci
Locaţie: Spaţiul verde de lângă sala de sport „Sándor Péter”
Asociaţia Pensionarilor Maghiari din România organizează cu cea de-a 13-a ocazie concursul de gătit bograci care s-a bucurat de un mare succes în fiecare an. Concursul culinar renumit pentru buna dispoziţie a participanţilor a atras în jur de 20 echipe(grupuri de prieteni, reprezentanţi de intreprinderi ş.a) care vor concura pentru a obţine titlul de cei mai buni preparatori de bograci.

10.00: Concurs internaţional de atelaje
Locaţie: Terenul de fotbal de lângă sala de sport „Sándor Péter”
Concursul internaţional de atelaje cu o vechime impresionantă în oraşul nostru va debuta cu o paradă prin centrul oraşului până la terenul de fotbal de lângă sala de sport „Sándor Péter”. Cei care iubesc o acest sport vor fi delectaţi şi cu numeroase acrobaţii pe cai.

10.00-15.00: Meci de baschet
Locaţie: Sala de sport „Sándor Péter”
La sala de sport „Sándor Péter” va avea loc un meci de baschet amical unde le vom putea revedea în acţiune pe baschetbalistele din epoca de aur a baschetului salontan.

11.00-16.00: Campanie de strângere a uleiului ars
Locaţie: Piaţa agroalimentară şi curtea blocurilor din centrul oraşului
În colaborare cu Asociaţia Turistică Ardeleană Carpaţi, vom organiza din nou o campanie de amploare de strângere a uleiului uzat.
Ca urmare a succesului celor doua acţiuni anterioare, organizatorii Zilelor Salontane doresc din nou să ofere salontanilor posibilitatea de a preda uleiurile arse din gospodării, reprezentanţilor asociaţiei care le vor preda la rândul lor unei firme specializate în transformarea uleiurilor în combustibil biodiesel şi în material pentru producerea asfaltului. Sâmbăta, în data de 6 iunie, vor exista două puncte de colectare a uleiurilor arse: unul în piaţa agroalimentară şi unul in curtea blocurilor din centrul oraşului. Aşadar, cei care sunt conştienţi de efectele nocive ale uleiurilor arse aruncate în tomberoane sau în canalizare vor avea acum nu doar posibilitatea de a proteja natura ci şi de a-şi aduce aportul la transformarea unei surse de poluare în materie primă utilă.

11.00: Gală de box
Locaţie: Scena din piaţa agroalimentară
Asociaţia sportivă salontană de box organizează cu a doua ocazie gala de box “Basti Box”. Educarea tineretului salontan pentru o viaţă sănătoasă prin sport este ţinta asociaţiei care are la activ mai multe participări la concursuri de box din ţară şi din străinătate.

16.00-18.00: Închiderea festivă a programului de aerobic
Locaţie: Casa de Cultură “Zilahy Lajos”
Festivitate de inchidere Ediția a 4-ra a programului Scapă de KG în Plus, coordonator Kenez Daniela.

18.00: Program artistic
Locaţie: Scena din piaţa agroalimentară

18.00: Scena va fi inaugurată de o tânără solistă talentată, Sarah Paula care va interpreta şlagăre de muzică uşoară.

18.30: Şcoala Populară de Artă „Francisc Hubic”
În acest an Şcoala Populară de Artă „Francisc Hubic” din Oradea se prezintă cu două trupe noi: ART Band cu elevi ai clasei de canto muzică uşoară coordonaţi de prof. Lăcrimioara Deac şi trupa Chebeleu Band-solist Răzvan Chebeleu care va evolua alături de cei 4 instrumentişti. Ei vor fi urmaţi de îndrăgiţii fraţi Narcisa şi Andrei Badea care vor interpreta de asemenea muzică uşoară.

20.00:Trupa Today
Finalişti ai concursurilor “Românii au Talent”, „România Dansează” şi „Dansez pentru tine” sunt aşteptaţi pe scena Zilelor Salontane pentru un show incendiar cu piese live de dance, pop, R&B dar şi cu un program special de streetdance şi breakdance. Trupa Today are în componenţâ 3 artişti: Dana Matei, Nano şi Bob Gabriel care promit distracţie la cote maxime salontanilor.

21.00: Vedeta serii
Concert Alina Eremia
Superba tânără cântăreaţa/actriţă, membră a formaţiei „Lala Band”, cunoscută şi pentru evoluţia din serialul „Pariu cu viaţa” difuzat de PRO TV şi telenovela muzicală românească „O nouă viaţă” vine la Salonta să ne delecteze cu hiturile: “Când luminile se sting”, „Cum se face”, „Tu eşti vara mea” şi multe altele. Ea ne va asigura toate ingredientele pentru o sâmbătă seară de neuitat.

22.00: Concert Live! Pe scenă trupa “Magna Cum Laude”!
Trupa a fost alcătuită în anul 1999 din prieteni melomani din Gyula şi de atunci până în prezent a lansat multe şlagăre.

23.30: LASER SHOW!!!
Având în vedere succesul de anul trecut, veţi putea admira din nou un show laser cu ocazia Zilelor Salontane. După experienţa multimedia complexă şi năucitoare creată cu tehnologia de ultimă generaţie, distracţia continuă la discoteca în aer liber.

Duminică, 7 iunie

18.00: Program artistic
Locaţie: Scena din piaţa agroalimentară
În ultima seară dedicată Zilelor Salontane, scena va fi animată de dansuri populare, sportive respectiv de cântăreţi de toate genurile.

Prima parte a şirului de momente artistice va fi dedicată muzicii şi dansului popular. Pe scenă vor evolua membrii Ansamblului Mioriţa şi Toldi urmaţi de talentatele soliste salontane de muzică populară, Simona Briscan şi Andrada Tulvan .

Tot duminică îi vom putea admira pe dansatori ai Şcolii Populare de Artă “Francisc Hubic” printre care se află şi copii salontani care vor fi urmaţi de membrii Clubului de Dans Arny Dance cu ţinutele lor elegante în ritmuri de jive, samba şi cha-cha-cha.

21.00: Concert Groove House
Trupa cu o vechime de 16 ani a oferit multe satisfacţii melomanilor amatori de muzică uşoară.

21.45: Prezentare de modă-designer Rozalia Bot
După participarea la Fashion Week din New York din acest an, designerul salontan Rozalia Bot îşi va prezenta minunata colecţie şi în faţa publicului salontan. Vom avea, deci, ocazia şi plăcerea de a vedea la Salonta ce a văzut New York-ul!

22.00: Concert extraordinar Alex Velea!
Vom încheia şirul de momente artistice cu un extraordinar concert susţinut de cântăreţul, vedeta de televiziune şi compozitorul de muzică pop Alex Velea. Câştigător la “Star Factory”-2003, “Te cunosc de undeva”-2014, concertul artistului cuprinzând celebrele piese: “Din vina ta” care a strâns peste 22 de milioane de vizualizări pe Youtube, “Defectul tău sunt eu”, “Yamasha”, “Când noaptea vine”, “Doamna mea” ş.a. va constitui punctul culminant al programului artistic pregătit de organizatori salontanilor care îşi vor celebra cea de-a 409-a zi de naştere.

Focuri de artificii
Imediat după concertul lui Alex Velea, pe cer vor exploda focuri de artificii într-o feerie de forme şi lumini, încununând, astfel, şirul de evenimente dedicate Zilelor Salontan.

Activităţi conexe:

Sâmbătă, 6 iunie
Ziua Porţilor Deschise la Hotelul Slavia
Locaţie: Hotelul Slavia
Sâmbăta, între orele 10-22, sunteţi bineveniţi la Ziua Porţilor Deschise ale Hotelului Slavia şi veţi putea arunca câte o privire în camerele hotelului, în bucătărie, restaurant, cramă şi în sala de evenimente. Personalul ospitalier al hotelului vă aşteaptă cu degustări gratuite din specialităţi culinare slovace, maghiare şi româneşti care sunt gătite zilnic în restaurantul Hotelului Slavia, precum şi cu degustări de vinuri din cramele hotelului.

Sâmbătă, 6 iunie
Free Hugs Day- Ziua îmbrăţişărilor
Locaţie: Atenţie! Ţi se poate întâmpla oriunde! >:D<
După cum s-a demonstrat, îmbrăţişarea poate fi o terapie care vindecă, şi te face să te simţi bine.
O noutate interesantă în cadrul Zilelor Salontane din acest an îl constituie iniţiativa unui grup de elevi salontani care doresc să ofere câte o îmbrăţişare gratuită participanţilor la diferitele evenimente, încurajându-i pe „beneficiari” să dea îmbrăţişarea mai departe, creînd astfel posibilitatea ca valul de căldură să ajungă la tot oraşul. Fiţi pe fază deoarece echipa de elevi poate sa apară oriunde!

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul publicat!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !