Proiect agricol în Bihor

ORADEA – Primul proiect depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală în regiunea de nord-vest provine din judeţul Bihor, ne-a informat Florian Vesa, directorul adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor.

„Proiectul se încadrează la Măsura 121 «Modernizarea exploataţiilor agricole» şi vizează modernizarea unei ferme vegetale prin achiziţionarea de utilaje agricole. Beneficiarul a mai finalizat un proiect prin Programul SAPARD în cadrul Măsurii 3.1 «Investiţii în exploataţii agricole»”, ne-a declarat Vesa.

Valoarea totală eligibilă a cererii de finanţare se ridică la 230.900 Euro din care contribuţia beneficiarului este de 115.450 Euro iar contribuţia publică va fi de 115.450 Euro (20% contribuţie publică naţională şi 80% contribuţia Uniunii Europene).

Cereri

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat prima sesiune de cereri de proiecte pentru acordarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurală conform Măsurilor de investiţii din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. În perioada 03-28 martie 2008 cei care doresc să acceseze fondurile nerambursabile pot depune cereri de finanţare la oficiile judeţene de plăţi pentru dezvoltare rurală şi pescuit din judeţele în care implementează proiectul. În luna aprilie va fi lansată o noua sesiune de cereri de proiecte.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !