Proiect de artterapie, finantat de MOL

Proiect de artterapie, finantat de MOL
Un proiect propus de Fundaţia Hospice Emanuel a fost selectat pentru finanţare de către Mol România, în urma unui concurs de proiecte organizat de Fundaţia pentru Comunitate.

Aflat la cea de a IV-a ediţie, prin Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor sunt sprijinite organizaţiile non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii afectaţi de boli cronice, care suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

Proiectul Clubul de artterapie „Curcubeul”, propus de Hospice Emanuel, se derulează în perioada decembrie 2012 – octombrie 2013 la sediul fundaţiei, beneficiind de o finanţare din partea Mol România, în valoare de 14.000 lei. „Prin acest proiect se urmăreşte minimalizarea distresului emoţional şi a anxietăţii în cazul copiilor bolnavi îngrijiţi de hospice, a copiilor care au un părinte diagnosticat cu cancer avansat, precum şi a celor recent îndoliaţi, prin intermediul unor activităţi de artterapie ”, spune Damaris Szisz, PR coordonator la Fundatia Hospice Emanuel.

Experienţa unei boli grave cum este cancerul, sau a pierderii cuiva drag în urma unei boli incurabile, este compleşitoare şi poate depăşi abilităţile copilului de a face faţă situaţiei. Artterapia le oferă acestor copii oportunitatea de a-şi exprima prin intermediul artei stările afective, gândurile, nevoile sau dorinţele, facilitând autocunoaşterea şi acceptarea de sine, în ciuda bolii sau a evenimentelor negative cu care se confruntă. Astfel, copilul se poate dezvolta emoţional şi poate ajunge la integrarea experienţei bolii (proprii sau a celor dragi) în cursul vieţii sale, dobândind un simţ al măiestriei asupra evenimentelor negative de viaţă. Timpul pe care copiii îl petrec la centrul hospice desfăşurând activităţile terapeutice, reprezintă şi un timp de „respiro” pentru familia copilului care, la rândul ei necesită sprijin psihosocial. „Fundaţia Hospice Emanuel mulţumeşte pe această cale partenerilor care fac posibil derularea acestui proiect, Fundaţia pentru Comunitate şi Mol România ”, spune Damaris Szisz.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !