Proiect de milioane, la „Ady”

1Comentariu
Proiect de milioane, la „Ady”
ORADEA – Elevi din clasele a VIII-a, a IX-a şi a X-a ai Liceului „Ady Endre” participă la un proiect structurat pe trei faze şi finanţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu 300 milioane de lei vechi.

Scopul proiectului este de a responsabiliza tinerii faţă de mediu şi faţă de societate şi de a induce mentalitatea europeană în rândul acestora. Totodată, proiectul se adresează şi acelor profesori care doresc să afle mai multe despre învăţământul alternativ.
„Prima fază constă în organizarea unei excursii la Arieşeni, după care urmează diverse activităţi în cadrul Săptămânii Mobilităţii, în perioada 16-22 seprembrie, ultima parte a proiectului fiind sărbătorirea Zilei internaţionale a educaţiei, la data de 5 octombrie”, ne-a informat Eva Ciobotariu, coordonator de proiect.

Excursie
Organizatorii au format două grupuri, pe care le-au însoţit, timp de cinci zile, într-o excursie la Arieşeni. Deplasarea a avut deja loc, la începutul lunii august. Primul grup s-a ocupat de tema „Omul şi societatea”, iar cel de-al doilea, de protecţia mediului. Fiecare grup a fost alcătuit din câte 30 de elevi şi zece profesori, însă fiecare echipă a avut invitaţi speciali. Cei dintâi i-au avut alături pe membrii Asociaţiei Life, ai Uniunii Studenţilor Maghiari din judeţul Bihor şi pe reprezentanţii UDMR Bihor, care le-au vorbit tinerilor despre drepturile omului şi despre democraţie. Cea de-a doua echipă a fost însoţită de reprezentanţii fundaţiei Ecotop Oradea şi de membrii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.
Însă activităţile proiectului nu se opresc la observaţii. Tinerii au fost îndrumaţi să scrie un studiu de caz şi să-l înainteze primarului din Arieşeni, pentru a se obişnui cu ideea că nu ajunge doar să observe problemele din jurul lor, ci că trebuie şi să le semnaleze şi să încerce să le găsească o soluţie, explică profesoara. Cu ajutorul laptop-urilor din dotare, tinerii au avut ocazia de a învăţa cum să prelucreze fotografii, cum să le trimită şi cum să publice filmuleţele proprii pe internet.

Monica Mateiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor