Proiect DGASPC la Marghita, pentru reducerea riscului de marginalizare în cazula 200 de tineri

Reactualizat la:
Proiect DGASPC la Marghita, pentru reducerea riscului de marginalizare în cazula 200 de tineri
Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Bihor anunță lansarea proiectului “TINEREŢE RESPONSABILĂ ÎNTR-O COMUNITATE DINAMICĂ – educația în sprijinul incluziunii sociale eficiente a tinerilor din judeţul Bihor aflaţi în situaţie de risc”.

Proiectul este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Proiectul “Tinereţe responsabilă într-o comunitate dinamică – educația în sprijinul incluziunii sociale eficiente a tinerilor din județul Bihor aflați în situație de risc” își propune să contribuie la întărirea coeziunii economice și sociale la nivelul județului Bihor, prin reducerea riscului de marginalizare în cazul a 200 de tineri din acest județ aflați în diverse situații de risc.

Pentru acces la educaţie

Este vorba despre tineri cu risc de abandon școlar, din medii dezavantajate economic și social, tineri instituționalizați, tineri cu probleme de comportament, tineri cu dizabilități. Abordarea integrată a acestei problematici, necesară datorită complexității problemelor cu care se confruntă acești tineri într-o societate cu o dinamică aparte, este însoțită de accentul pus, în fiecare etapă a intervenției, pe responsabilizarea tuturor celor implicați. Implementarea, prin activitățile proiectului, a măsurilor educative multiple, menite să asigure accesul la educația formală şi posibilitatea completării ei, precum şi o gamă largă de activități educative nonformale propuse, oferă posibilitatea dezvoltării personale a tinerilor din grupul-țintă ca membri responsabili ai unei comunități conștiente de importanța promovării incluziunii sociale.

Proiectul se derulează în perioada martie 2015 – aprilie 2016 şi va fi implementat în parteneriat cu Liceul Tehnologic Horea din localitatea Marghita.

Valoarea fondurilor alocate proiectului sunt de 1 256 938,50 lei din care 1 068 397,73 lei reprezentând valoarea grantului SEE iar 188 540,77 lei reprezentând cofinanțarea publica.

Pentru informații suplimentare, persoană de contact este Covaciu Ioan Sebastian, coordonatorul proiectului (Direcția Generală de Asistență Socială și protecția Copilului Bihor, Oradea, str. Feldioarei nr. 13, Tel. 0731.137246).

FACT BOX

Promotor proiect: Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Bihor

Titlul proiectului:“TINEREŢE RESPONSABILĂ ÎNTR-O COMUNITATE DINAMICĂ – educația în sprijinul incluziunii sociale eficiente a tinerilor din judeţul Bihor aflaţi în situaţie de risc”

Proiect derulat in cadrul Mecanismului financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009 – 2014

Programul RO10 – Copii si tineri aflați in situație de risc si inițiative locale si regionale pentru reducerea inegalităților naționale si pentru promovarea incluziunii sociale

Cod proiect: PET 049

Operator de date cu caracter personal nr. 4268/2006

 

*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014; Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !