Proiect editorial lansat în onoarea etnologului Elena Rodica Colta

De Iza Pal
Proiect editorial lansat în onoarea etnologului Elena Rodica Colta
© FOTO: Iza Pal
Complexul Muzeal Arad a organizat miercuri, 21 februarie, la Sala „Ovidiu Maitec” lansarea cărții “Studii și comunicări. In Honorem Elena Rodica Colta la 65 de ani”.

Acest proiect editorial s-a născut din dorința instituției de a omagia personalitatea etnologului Elenei Rodica Colta, un profesionist desăvârșit și dedicat meseriei pe care o are. La eveniment au participat Claudia Boghicevici- vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Peter Hugel- directorul Complexului Muzeal Arad, Doru Sinaci- directorul Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” Arad și Felicia Aneta Oarcea- coordonatoarea cărţii „In Honorem Elena Rodica Colta la 65 de ani”.

“Rodica Colta și-a pus amprenta o data și pentru totdeauna pe tot ceea ce înseamnă identitatea în județul Arad, iar când monografiile de localitate vor fi puse toate sus pe harta digitala o să vedeți acolo adevărata amploare a muncii pe care Rodica Colta a facut-o.”, a spus Doru Sinaci.

„Există oameni asupra cărora destinul și-a pus pecetea, oameni care sunt canalizați spre a forma, spre a cerceta și a disemina valorile culturale și spirituale. Exponentă a unei generații care s-a afirmat demult caracterizându-se prin voci pregnante în etnografie și etnologie, Elena Rodica Colta a îmbrățișat și alte domenii precum antropologia culturală.(…) Specialist de excepție, Elena Rodica Colta este o punte de legătura între cercetători consacrați și cei dornici să cunoască tainele etnografiei, etnologiei și antropologiei. Ea este un model de urmat, este un om care a știut întotdeauna să se raporteze atât la oamenii de talie înaltă, dar și la oamenii care sunt la început de drum.”, a adăugat Felicia Aneta Oarcea.

Volumul a aparut la Editura Gutenberg Univers, cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !