Proiect educațional: „Cum să atingi curcubeul?”

De Veronica Bursaşiu
Proiect educațional: „Cum să atingi curcubeul?”
Este tema unui proiect educaţional organizat şi derulat de Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Cooperării în Educaţie (APCE).

Miercuri, 8 martie, în Sala „Florica Ungur” din Oradea, elevii clasei a II-a B – coordonaţi de doamna învăţătoare Laura Vonea, în cadrul unui eveniment-spectacol al celor mici, pentru şi împreună cu cei mari – au celebrat nu numai bucuria de a sărbători cea mai iubită fiinţă de pe pământ, dar şi munca în echipă, sacrificiul de sine, dăruirea şi exemplul personal.

„Proiectul educaţional «Cum să atingi curcubeul» s-a născut din dorinţa de a da un sens şi o semnificaţie ideii de parteneriat şcoală – comunitate, de a crea o legătură caldă, de suflet, între cadrele didactice universitare, preuniversitare, părinţii şi elevii clasei a II-a.

Dacă rezultatul final al manifestării se vrea un tribut adus iubirii materne, efortul ce a stat la baza realizării sale este unul impresionant: peste 18 ore de muncă în echipă între cadrele didactice universitare, preuniversitare şi studenţi; utilizarea unor strategii de muncă centrate pe elev, a teoriei inteligenţelor multiple, activităţi de predare integrată, muncă diferenţiată şi învăţare prin cooperare”, spune doamna învăţătoare Laura Vonea.

Unul dintre punctele tari ale acestui eveniment l-a constituit prezenţa cadrelor universitare de la Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei în rândul elevilor de clasa a II-a, care au beneficiat de directa lor îndrumare în alegerea conceptelor-cheie ale manifestării: frumosul, recunoştinţa, dansând-cântând împreună, iubirea de mamă, eu şi colegii mei.

Cu aceleaşi concepte s-a operat şi în organizarea unor activităţi atipice, constructive de artă, dans, muzică, poezie, coregrafie şi decor. Implicarea elevilor, a cadrelor didactice universitare, preuniversitare şi a studenţilor în proiect este autentică, sinceră şi dezinvoltă.

Echipa de proiect:

-Iniţiatori proiect:

institutor Laura Vonea, Şcoala „Oltea Doamna”, Oradea
prof. univ. dr. Carmen Popa, FSSU, DSE
Mădălina Tuş, studentă P.I.P.P. Oradea, F.S.S.U.

-Coordonatori proiect:
lector univ. dr. Laura Bochiş, FSSU, DSE
prof. univ. dr. Carmen Popa, FSSU, DSE

-Coordonator artistic
lector univ. dr. Loredana Muntean, FSSU, DSE

-Coordonator comunicare-imagine:
conf. univ. dr. Simona Laurian Fitzgerald, FSSU, DSE

-Coordonator scenografie:
lector univ. dr. Adina Vesa, FSSU, DSE
institutor Marinela Bozga, Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”, Satu Mare

-Coregrafie:
lector univ. dr. Mihaela Indrieş, FSSU, DSE

-Participanţi:
elevii clasei a II-a, înv. Laura Vonea, Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !