Proiect european la Don Orione

Liceul „Don Orione” din Oradea a gazduit în zilele de 24 si 25 noiembrie o serie de activitati cu teme europene. Acestea s-au desfasurat sub forma unor discutii interactive cu elevii liceului, sustinute de catre doua studente din Grecia.

Dialogurile fac parte dintr-un proiect mai amplu, denumit „Cetatenie europeana”, realizat de organizatia studenteasca internationala AIESEC.
Cele doua zile de discutii au cuprins prezentarea istoriei Uniunii Europene si a institutiilor acesteia. Totodata, elevii au aflat mai multe despre legislatia acesteia, despre tarile membre si despre tarile candidate la statutul de membru.

Deosebit de importante au fost considerate drepturile si libertatile pe care le are un cetatean al Uniunii Europene în oricare stat membru al acesteia. Un subiect interesant a fost cel care trata implicatiile aderarii României la Uniunea Europeana, privind atât avantajele, cât si dezavantajele.


Studentele venite prin programul AIESEC de schimb de studenti, Exchange, au fost încântate de interesul pe care l-au aratat elevii în legatura cu acesta tema atât de complexa. Astfel, liceenii au profitat de ocazie pentru a se informa si pentru a-si exersa aptitudinile la engleza, limba în care au fost sustinute sesiunile de discutii.

Denise Strete