Proiect în sprijinul mamelor

Pentru mamele aflate în dificultate nu e totul pierdut. Fundaţia Speranţa a demarat proiectul Naomi, care are ca principal scop ajutarea mamelor, pentru a se elimina abandonul.

„Dorim sa venim în ajutorul tinerelor necasatorite care vor sa-si abandoneze copilul pentru ca parintii nu sunt de acord cu pastrarea acestuia, sau care din motive financiare vor sa renunte la copil. Vor fi ajutate si mamele cu mai multi copii, care se descurca foarte greu”, a precizat Raul Gherle, din cadrul fundatiei. Proiectul se adreseaza în special mamelor care au copii sub cinci ani.

În functie de situatie

Ajutorul fundatiei consta într-o anumita suma pentru plata chiriei, daca mama si copilul stau în chirie. Daca au locuinta proprie, acestia vor fi ajutati sa plateasca cheltuielile curente. Conform reprezentantilor fundatiei Speranta, cuantumul ajutorului va fi în functie de situatia fiecarie mame în parte. De asemenea, mamele sau familiile aflate în dificultate vor fi ajutate cu alimente si lapte-praf.

Consilierea atât a mamelor cât si a familiilor lor va fi un alt segment pe care se va axa proiectul Naomi. „Daca mama îsi gaseste serviciu, noi vom plati o parte din taxa de cresa a copilului. Trebuie sa se înteleaga ca noi nu vom cauta de lucru sau o locuinta mamei sau familiei aflate în dificultate. Vrem ca acestia sa dea dovada ca vor sa faca ceva si ca-si dau interesul”, a conchis Raul Gherle.

Simona Drimbau