Proiect pentru Cetate

1Comentariu
Proiect pentru Cetate
ORADEA – Un proiect intitulat „Revitalizarea Cetăţii Oradea”, vizând introducerea ansamblului de monumente în circuitul turistic, a fost depus de municipalitate la Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest.

Valoarea proiectului este de 18 milioane euro, spune viceprimarul Mihai Groza, din care 1,8 milioane euro ar reprezenta contribuţia proprie a administraţiei locale, restul banilor provenind de la fondurile structurale. Proiectul prevede amenajarea unui muzeu al Cetăţii, a unei biblioteci, a unui muzeu al pâinii, a unui centru multifuncţional pentru tineret, a unui centru de meşteşuguri şi arte tradiţionale şi a unei galerii de vinuri. Suprafaţa totală a acestor aşezăminte depăşeşte 13.000 mp. Investiţia este împărţită pe două etape, în cazul obţinerii finanţării lucrările urmând să se întindă până în 2013.
Proiectul a fost acceptat de Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest, a anunţat viceprimarul, fiind înaintat Ministerului Finanţelor şi Ministerului Culturii şi Cultelor.

Fac infrastructura
Anul viitor vor continua în Cetate şi lucrările finanţate de la bugetul local, cu realizarea infrastructurii (reţea de apă şi canalizare, de gaz) în interiorul ansamblului de monumente. Primarul Petru Filip anticipează că, în urma dotării Cetăţii cu aceste utilităţi, interesul investitorilor va creşte, având în vedere că monumentul se află în zona centrală a oraşului. Interesul redus de până acum se explică prin infrastructura precară, consideră primarul.

Pengo Zoltan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor