Proiect pentru sănătate finalizat la Oradea

De Alexandra Lăzureanu
4Comentarii
Proiect pentru sănătate finalizat la Oradea
În cursul zilei de luni a avut loc Conferința de închidere a proiectului Standarde comune de calitate în domeniul chirurgiei la nivelul Euroregiunii Bihor-Hajdu Bihar.

Detalii legate de acest proiect au fost prezentate la conferință în prezența viceprimarului Mircea Mălan, a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, dl. Gheorghe Carp, respectiv a reprezentanților Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, cadre medicale și parteneri din Ungaria. Proiectul s-a realizat prin programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 și a avut ca obiectiv general îmbunătățirea sistemului medical transfrontalier. Totodată, s-a urmărit și implementarea unui mecanism de cooperare în domeniul intervențiilor chirurgicale la nivelul euroregiunii și diversificarea serviciilor medicale prin investiții în infrastructură și echipamente medicale complementare. Partenerul municipalității în implementarea acestui proiect a fost Universitatea din Debrețin, care în urma proiectului a fost dotată cu set neuronavigator. Totodată, s-au creat protocoale comune în domeniul chirurgiei între Spitalul Județean Bihor și Clinica din Debrețin. În urma acestui proiect, blocul operator de la spitalul Județean Bihor va cuprinde sălile de operații, sala operațiilor urgente, sala operații chirurgie plastică și reparatorie, sala de operații neurochirurgie și oftalmologie, sala de operații chirurgie generală I și II, sala de operații ORL, sala operații ortopedie, filtre sanitare cu dotările necesare. Perioada de implementare a proiectului este semptembrie 2012 – decembrie 2014, iar valoarea totală a proiectului este de 2.034.921,90 euro.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor