Proiect pentru tineri artişti

Proiect pentru tineri artişti
Elevii Liceului de Arta au realizat obiecte de artizanat pentru decorul „Petrecerii de Toamna”. Scoala Speciala nr. 1 din Oradea a organizat miercuri, 26 octombrie 2005, primul atelier de creatie, intitulat „Arta vorbeste în numele nostru”.

Acesta face parte din proiectul mai amplu „Talente mici pe scena mare”, realizat cu sprijinul Primariei Oradea si al Consiliului Local, în cadrul caruia au mai fost realizate diferite activitati în primavara acestui an. Participantii la acest atelier au fost elevii clasei a VII-a C, împreuna cu tineri din clasele a IX-a si a X-a de la Liceul de Arta din Oradea. Acestia au realizat obiecte decorative si de artizanat cu specific de sezon, care vor constitui decorul „Petrecerii de Toamna”, ce va avea loc în luna noiembrie.

Colaborarea cu Liceul de Arta a început în luna mai, cu ocazia Festivalului de Teatru Special, organizat în cadrul Scolii Speciale nr. 1 si va continua pâna în luna decembrie a acestui an.

Expozitie


Întâlnirile saptamânale vor avea loc în cadrul unor ateliere creative, concursuri de idei, jocuri de socializare, iar în luna decembrie produsele realizate împreuna vor fi prezentate în cadrul unei expozitii finale intitulate „Invitatie în lumea fanteziilor noastre”. Printre obiectivele proiectului se numara punerea în valoare a aptitudinilor artistice ale copiilor si tinerilor cu cerinte educative speciale si facilitarea integrarii acestora în societate prin arta.


Coordonatorii proiectului, Carmen Ilisie si Madalina Nedelcu, considera un lucru pozitiv intensificarea interactiunii copiilor cu cerinte educative speciale cu tineri apartinând altor grupuri sociale. Totodata, prin mediatizarea actiunilor de acest gen, pot fi influentate constiinta si comportamentul membrilor comunitatii în sensul acceptarii prezentei active a acestor.

Denise Strete