Proiect pilot: Oradea – Bucureşti

ORADEA – Oradea este, pentru un an, inclusă într-un proiect pilot, alături de Capitală. Guvernul a aprobat în şedinţa din 25 noiembrie 2008 trecerea managementului asistenţei medicale din 18 spitale aflate în Bucureşti la Primăria Capitalei.

În cadrul proiectului, Oradea figurează ca parte integrantă, cu Spitalul Clinic Municipal, proaspăt înfiinţat prin unificarea a patru foste spitale: Maternitatea, Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”, Spitalul de Pneumoftiziologie şi cel de Neuropsihiatrie.

Proiectul pilot demarat la Bucureşti şi la Oradea pe o perioadă de un an va avea ca ţintă „responsabilizarea comunităţii locale, creşterea eficienţei şi eficacităţii administrării, creşterea accesibilităţii şi adresabilităţii populaţiei care să răspundă în mod optim solicitărilor acesteia, facilitarea dezvoltării integrate a serviciilor de sănătate la nivel local, prin posibilitatea elaborării şi administrării unor planuri de servicii către comunitatea locală”, se specifica in sumarul de dup[ sedinta de guvern.

Dacă indicatorii de performanţă vor fi mai mari în noua formulă a spitalelor de la Oradea şi Bucureşti, proiectul se va aplica la toate spitalele din reşedinţele de judeţ din ţară.

 

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !