Proiect turistic cu fonduri PHARE

ORADEA – Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor a lansat marţi cel de-al patrulea proiect de cooperare transfrontalieră, în colaborare cu CCI din Hajdu-Bihar şi Agenţia de Dezvoltare a judeţului maghiar.

Intitulat „Unitate şi diversitate în turismul Euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar”, proiectul, finanţat prin programul PHARE CBC 2004 / Interreg IIIA, are ca obiectiv dezvoltarea durabilă şi diversificată a turismului transfrontalier.

„Valoare proiectului este de 74.200 de euro, din care cofinanţarea CCI Bihor este de 7.500 de euro”, a specificat Constantin Badea, manager de proiect şi director al CCI Bihor, în faţa invitaţilor prezenţi marţi la lansare, la Restaurantul Transilvania.

Acesta a vorbit despre experienţa acumulată de CCI în scrierea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană, de la primul proiect finalizat în 1.999, şi ajungând la cel mai recent, încheiat în 2006 cu lansarea unui portal de turism vizitat de peste 1.200 de persoane, din UE şi SUA. Constantin Badea şi-a exprimat convingerea că turismul şi conexele sunt în interdependenţă cu infrastructura. „Turismul reprezintă un domeniu ce va duce la dezvoltarea infrastructurii, şi invers”, a spus managerul de proiect.

Pregătire
La eveniment au participat reprezentanţi ai grupurilor-ţintă (administraţia publică locală, agenţi economici, ONG-uri, Universitate), dar şi ai Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO). „Cele patru proiecte de până acum trebuie privite ca o pregătire pentru atragerea fondurilor structurale. Acestea vor fi chiar şi de patru ori mai mari, pe acest segment”, a spus Eugen Cosma, expert BRECO.

Rezultate
Proiectul se va finaliza pe data de 30.11.2007 şi va avea ca rezultat concret realizarea unui pliant de prezentare a proiectului şi a unei broşuri care să conţină cele şase pachete turistice comune, în limbile română, maghiară, engleză, franceză, germană şi italiană, 1.500 de bucăţi din fiecare. Se vor realiza 1.000 de CD-uri multimedia cu informaţii referitoare la destinaţia turistică euroregională, în cele şase limbi menţionate mai sus.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !