Proiect turistic transfrontalier

1Comentariu
Proiect turistic transfrontalier
ORADEA - Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor este pe cale de a finaliza cel de-al cincilea proiect de cooperare tranfrontalieră, în domeniul turistic, cu finanţare de la Uniunea Europeană.

„Valoarea proiectului care s-a întins pe o perioadă de 12 luni (01.12.2006 – 30.11.2007) este de 74.200 de euro, din care 7.500 este cofinanţarea noastră”, ne-a declarat Constantin Badea, directorul general al CCI Bihor, care a fost şi managerul proiectului, cu ocazia conferinţei finale a acestuia.

Scop şi obiective

„Scopul proiectului – Unitate şi diversitate în turismul Euroregiunii Bihor – Hajdu Bihar – constă în promovarea integrată a Euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar ca pe o destinaţie turistică europeană, prin realizarea pachetelor turistice comune pentru dezvoltarea durabilă şi diversitatea turismului transfrontalier”, a afirmat, Ioan Micula, preşedintele CCI Bihor.
Pe de altă parte proiectul a vizat intensificarea relaţiilor de cooperare transfrontaliere regionale între România şi Ungaria. Grupul ţintă al proiectului sunt reprezentanţii administraţiei locale, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul turismului şi activităţi conexe turismului, ONG-urile care au ca domeniu de activitate turismul, Camerele de Comerţ şi Industrie din Euroregiune, şcoli şi universităţi, etc.

Rezultate

Proiectul s-a materializat în realizarea unei broşuri cu 60 de pagini care conţine şase pachete turistice comune în limbile română (1.500 buc.), maghiară (1.500 buc.), engleză (1.500 buc.), germană (1.500 buc.), franceză (1.500 buc.) şi italiană (1.500 buc.). De asemenea au mai fost realizate 1.000 de CD-uri multimedia cu informaţii referitoare la destinaţia turistică euroregională (în aceleaşi şase limbi), precum şi un portal de turism: www.tourismbihor.ro. Totodată a fost realizată o marcă turistică distinctă „Bihor – Hajdu-Bihar, destinaţie turistică europeană”.

Dan Birta

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor