Proiect „verde” în Beiuş

Proiect „verde” în Beiuş
BEIUS - Duminică, beiuşenii, au participat la un program „verde”, realizat de Habitat pentru Umanitate Beiuş şi Asociaţia „Centrul de Protecţie a Mediului Bihor”. Proiectul este unul pilot şi presupune colectarea selectivă a deşeurilor din municipiul Beiuş, cartierul Habitat.

„Au fost montate mai multe containere de colectare separată a hârtiei, sticlei şi masei plastice. Acţiunea aceasta a fost urmată de o alta, un concurs cu premii pentru copii”, spune Emil Pop, manager comunicare Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Micii ecologişti

Peste 100 de copii, cu vârste între 3 şi 14 ani au participat la concurs. Acesta a cuprins trei probe: biciclete, role şi desene pe asfalt. La finalul competiţiilor, desfăşurate pe grupe de vârstă, s-au câştigat mingi de fotbal, tricouri, palete de tenis de masă şi de tenis de câmp. Marele premiu a constat în biciclete.

„Am realizat cu toţii ce important este să ne putem petrece timpul în aer liber şi să trăim într-un mediu curat. Responsabilizarea noastră va aduce o viaţă mai sănătoasă copiilor noştri”, a spus Aura Galea, preşedintele Habitat.

Între Habitat pentru Umanitate Beiuş şi Asociaţia „Centrul de Protecţie a Mediului Bihor” s-a încheiat un parteneriat în luna aprilie, prima activitate comună având loc de 1 iunie.

„Proiectul comun vizează implementarea unui concept inovator în domeniul protecţiei mediului, prin colectarea selectivă a deşeurilor şi implicarea tinerilor în activitate”, declară Lucian Budău, preşedinte al Asociaţiei „Centrul de Protecţie a Mediului Bihor”.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !