Proiecte de 900 milioane RON

56Comentarii
Proiecte de 900 milioane RON
ORADEA – În vederea obţinerii mult-discutatului credit de 250 milioane RON, Consiliul Judeţean a mai făcut un pas, realizând o serie de proiecte a căror valoare depăşeşte suma de 900 milioane RON.

Realizarea proiectelor era necesară pentru ca CJ să primească acordul Comisiei de Avizare a Împrumuturilor Locale, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Acest pas vine după ce Banca Comercială Română a acceptat să acorde CJ creditul de 250 milioane RON, cu o dodândă anuală de 9,2%, banii urmând să fie rambursaţi într-o perioadă de 20 ani.

Aqua Parc de 85 milioane

Pe lista proiectelor prioritare, pe lângă investiţiile în infrastructură sau clădiri, se regăseşte şi proiectul unui Aqua Parc, a cărui utilitate a mai fost discutată şi în cadrul altor şedinţe a consilierilor judeţeni. „Doar proiectele pentru drumurile judeţene înghit suma de 250 milioane RON. Nu înţeleg de ce se discută atât de Aqua Parc, în condiţiile în care 80% din bani ar reveni reabilitării drumurilor, 10% pentru canalizare şi apă, şi doar mai puţin de 10% pentru realizarea Aqua Parcului”, a declarat preşedintele CJ, Kiss Alexandru.

Suma realizării parcului nu este însă deloc una modică, acesta figurând pe lista de proiecte cu suma de 85 milioane de RON, pe când pentru reabilitarea Aeroportului apare suma de 80 milioane de RON.

De asemenea, suma de 85 milioane depăşeşte cu mult banii alocaţi pentru unele dintre tronsoanele de drum care urmează să fie reabilitate. Reabilitarea DJ 191: Marghita-limită judeţ Satu Mare primeşte 31,6 milioane RON, cea a DJ 191 F: Marghita – Buduslău – Otomani, 21 milioane RON, DJ 764: Beiuş-Roşia şi DJ 764 D Bratca-Borod, suma de 43 de milioane RON. Exemplele pot continua, dar cert este că din suma alocată realizării Aqua Parcului s-ar putea finanţa reparaţiile a cel puţin două tronsoane de drum judeţean.

De acord

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul şi pentru realizarea acestui pas procedural, care aduce banii mai aproape de buzunarele judeţului. Discuţiile nu au lipsit însă, acuzaţiile venind din partea consilierilor PRM şi PNL. Aceştia au reamintit că o dată cu acest împrumut, judeţul se va îndatora pe o perioadă foarte îndelungată.

Peremistul Felix Cozma a mai atras atenţia asupra unui fapt, şi anume că de data aceasta se vorbeşte de realizarea Aqua Parcului în Oradea, în condiţiile în care detaliile locaţiei nu au fost discutate în prealabil. Kiss a motivat din nou că este un vot de principiu şi că fiecare proiect va fi discutat din nou o dată ce banii vor fi o certitudine.

Sergiu Briceag56Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor