Proiecte de anvergura la Spitalul de Copii

Proiecte de anvergura la Spitalul de Copii
Primul spital din judetul Bihor în care se opereaza schimbari majore în aceasta perioada este Spitalul de Copii. Directorul unitatii, dr. Gheorghe Carp, a initiat mai multe proiecte de „eficientizare” a Spitalului de Copii, cu scopul de a le oferi copiilor internati un tratament mai bun si conditii hoteliere decente.

„Vrem sa asiguram o asistenta medicala prompta si competenta populatiei, punând în prim-plan factorul uman, oferind conditii hoteliere decente în spital si bani pentru tratamentele necesare”, a subliniat directorul.

ATI, gata la vara

„Din fericire, banii de la Ministerul Sanatatii încep sa se dea pe baza viabilitatii proiectelor”, a spus directorul, precizând ca anul trecut, printr-un program national, a început reabilitarea Sectiei de Reanimare din Spitalul de Copii. Dr. Carp apreciaza ca lucrarile la sectia ATI se vor finaliza la sfârsitul verii si ca prin dotarile facute aici, Sectia de Reanimare a Spitalului de Copii va fi „vârful sectiilor de terapie intensiva din Bihor”, pentru ca va corespunde standardelor europene.

Sectia ATI va fi complet computerizata si amenajata cu sistem de aer climatizat, care va permite mentinerea unei temperaturi constante pe tot parcursul anului, sistem de gaze medicale (oxigen, aer comprimat etc.), aparatura de ultima generatie etc.

UPU, DSP…

Un alt proiect al directorului, finantat printr-un program elvetian, se refera la înfiintarea unei Unitati de Primire Urgente, la fel ca la Spitalul Judetean. Medici din spital, si probabil si de la SMURD, vor acorda ajutor în urgenta copiilor adusi la UPU. Aceasta unitate va functiona la parterul spitalului, unde de altfel va fi si o ministatie de Ambulanta, care va deservi populatia din partea de vest a orasului.

O masura imediata vizeaza mutarea sectiilor de Interne si Hematologie de la Spitalul Judetean la Spitalul de Copii, mutarea sediului Directiei de Sanatate Publica Bihor în incinta Policlinicii alaturate Spitalului de Copii si mutarea actualei policlinici la parterul spitalului. „Este vorba de proiecte care urmaresc eficientizarea spatiului. Spitalul de Copii dispune de o suprafata de 16.400 mp, dar ar fi nevoie doar de 10.000 mp”, a precizat dr. Carp, care sustine ca restructurarea unor servicii si aducerea altora noi la spital ar fi în beneficiul copiilor.

Directorul Carp apreciaza ca spitalul va arata complet schimbat în cinci ani.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !