Proiecte de mediu super-finanţate

Proiecte de mediu super-finanţate
În cadrul comitetelor de avizare din luna iunie s-a aprobat finanţarea a trei proiecte: staţia ECO-LIFE de sortare deşeuri menajere în Aleşd, staţia de epurare a apelor uzate în comuna Sânmartin şi proiectul Zonei Metropolitane Oradea. Proiecte [.doc – 80KB]

Tot din Fondul pentru Mediu se află în curs de finanţare proiectul de extindere a staţie de epurare din Ştei.

Zilele trecute s-a încheiat şi sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru proiecte de mediu la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). În Bihor s-au depus spre finanţare 10 proiecte în valoare de 6.500.000 lei (65 de miliarde de lei vechi), din care mai mult de jumătate reprezintă finanţare nerambursabilă din partea AFM, iar diferenţa de 2.732.000 reprezintă contribuţia din surse proprii a beneficiarilor proiectelor.

Pot beneficia de finanţare AFM doar proiectele propuse de operatori economici, ONG-uri, autorităţi publice locale sau unităţi de învăţământ privind: gestionarea deşeurilor, inclusiv periculoase (proiect finanţat cu suma de 1.613.000 lei), protecţia resurselor de apă, staţii de tratare sau epurare pentru comunităţi locale (finanţat cu 3.600.000 lei), administrarea ariilor naturale protejate (107.000 lei), educarea publicului privind protecţia mediului (1.007.000 lei), creşterea producţiei de energie din surse regenerabile (175.000 lei).

Cristian Horgoş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !