Proiecte finantate prin APDRP

2Comentarii
Proiecte finantate prin APDRP
La sfârşitul anului 2010 peste 24.000 de proiecte au fost finanţate prin APDRP

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit a contractat, de la demararea, în martie 2008, a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, 24.436 de proiecte pentru care au fost repartizate fonduri europene nerambursabile în valoare de 3,5 miliarde de euro. De asemenea, au fost efectuate plăţi în valoare totală de 1,78 miliarde de euro.

Bani pentru proiecte

Unele măsuri au fost foarte bine primite. Printre acestea se numără şi Măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole pentru care s-au primit 5.545 de cereri de finanţare, din care au fost selectate 1.845 de proiecte cu valoare nerambursabilă de 725,47 de milioane de euro. Totodată, au fost efectuate plăţi totale în valoare de peste 228,18 milioane de euro.,

Măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere a fost accesată de 1.504 beneficiari, fiind semnate până în prezent 684 de contracte de finanţare. Măsura 322 – Renovarea şi dezvoltarea satelor a atras 3.039 de cereri de finanţare, în vreme ce pe Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi au fost depuse 3.980 cereri de finanţare.

Un dintre cele mai populare măsuri a fost Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri. „Şi în judeţul Bihor tinerii s-a arătat foarte interesaţi de această măsură”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

Până în acest moment, au fost depuse 6.572 de cereri de finanţare, dintre care au fost contractate până acum 2.915 proiecte. Valoarea proiectelor contractate depăşeşte 61,5 milioane de euro.Prin Măsura 431 „Funcţionarea Grupurilor de Acţiune Locală, dobÔndirea de competente şi animarea teritoriuluiö, submăsura 431.1 û Construcţii parteneriate public û private û se acordă fonduri pentru activităţi care asigură stimularea formării de parteneriate, pregătirea şi asigurarea implementării strategiilor de dezvoltare locală.

S.Al.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor