Proiecte în derulare pentru protecţia copilului

Proiecte în derulare pentru protecţia copilului
Deva – În data de 20.01.2007 a avut loc demararea a două proiecte în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, finanţate de Uniunea Europeană în cadrul programului Phare/2004/016-772.04.02, şi anume:

“Campanie de informare şi educare – « Toţi copiii au drepturi egale »” în valoare de 19.467 euro si respectiv “Campania de informare privind protecţia şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului- Identificarea nevoilor de sprijin familial-« Activ pentru comunitate » ” în valoare de 22.173 euro.

În perioada 28.06.2007 –30.08.2007, în cadrul proiectului “Campanie de informare şi educare – Toţi copiii au drepturi egale” se vor difuza emisiuni televizate pe teme cu privire la:
• drepturile copilului si prevenirea marginalizării copilului cu dizabilităţi;
• protecţia copilului împotriva abuzului, neglijării si a oricărei forme de exploatare;
• prevenirea consumului de droguri.
De asemenea începând cu anul şcolar 2007-2008 se vor organiza sesiuni de informare si educare în 8 şcoli din municipiile Deva si Hunedoara la care vor participa elevii claselor a VII– a şi diriginţii acestora. În cadrul acestor sesiuni , coordonate de o echipă de specialişti în domeniu, se va pune la dispoziţia elevilor şi diriginţilor materiale informative sub formă de pliante, broşuri, afişe şi CD-uri.
Obiectivele generale ale celor două proiecte este de :
• a continua reforma în domeniul asistenţei sociale prin eficientizarea sistemului de prestaţii şi servicii sociale , prin consolidarea responsabilităţilor instituţionale în furnizarea acestora;
• a creşte nivelul de responsabilitate a comunităţii şi implicarea populaţiei în dezvoltarea serviciilor sociale.
Rezultatele acestor proiecte se vor constitui în indicatori care vor sta la baza continuării acestor campanii şi în celelalte localităţi ale judeţului Hunedoara. Cele două proiecte demarate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara vor funcţiona ca model pentru dezvoltarea de proiecte similare şi în alte judeţe.
În data de 20.01.2007 a avut loc demararea a două proiecte în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, finanţate de Uniunea Europeană în cadrul programului Phare/2004/016-772.04.02, şi anume : “ Campanie de informare şi educare – « Toţi copiii au drepturi egale »” în valoare de 19.467 euro si respectiv “Campania de informare privind protecţia şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului- Identificarea nevoilor de sprijin familial-« Activ pentru comunitate » ” în valoare de 22.173 euro.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !