Proiecte iniţiate de liceenii din Salonta şi Oradea, finanţate de Youth Bank

Proiecte iniţiate de liceenii din Salonta şi Oradea, finanţate de Youth Bank
„Youth Bank este unul dintre cele mai bune programe de educație non-formală pentru liceeni din țară”, spune Daciana Deac, coordonatorul proiectului. Programul se află la cea de-a II-a ediţie în Oradea.

Liceenii sunt provocaţi să identifice o nevoie în jurul lor, să-şi folosească creativitatea și să vină cu o soluție pentru acea nevoie identificată. Dacă reușesc să convingă că proiectul lor este unul bun, YouthBank vine cu banii pentru ca ideea să devină realitate. Echipa Youth Bank Oradea este formată din 14 liceeni orădeni care au derulat în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014 o campanie de strângere de fonduri din comunitate, reușind să constituie un fond de 18.000 lei. Această sumă va contribui la susținerea proiectelor cu impact în comunitate, inițiate și implementate de liceenii din Oradea și Salonta.

„În perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, liceenii din echipa Youth Bank Oradea au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea orădeană și cea din Salonta: „Tudi Popa şi Zmenta Show” – stand-up comedy cu cele două vedete ale Youtube-ului, „Youth Christmas” – un târg de Crăciun organizat în decembrie, concursul de fotbal între companii „Frozen Football Cup” și „Licitaţia de experienţe”. Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare. Acest fond este în valoare de 18.000 lei și va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma minimă care poate fi acordată unui proiect fiind de 1.000 lei, iar cea maximă de 2.000 lei”, spune coordonatoarea programului. Fondul va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată unui proiect fiind de 2.000 lei. Pentru a înscrie o idee de proiect în concurs, liceenii care învață în liceele din Oradea sau Salonta trebuie să formeze o echipă de minimum trei persoane. Formularul şi ghidul de finanțare pot fi descărcate de pe site-ul programului – www.oradea.youthbank.ro, iar formularul completat trebuie trimis pe adresa oradea@youthbank.ro până cel târziu la data de 7 martie. Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu: sport, mediu, sănătate, artă, cultură, antreprenoriat social etc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !