Proiecte judeţene pentru drepturile copilului

1Comentariu
Proiecte judeţene pentru drepturile copilului
DEVA - Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara a demarat, în data de 20.01.2007, două proiecte finanţate de Uniunea Europeană în cadrul unui program Phare.

Cele două proiecte, “ Campania de informare şi educare – « Toţi copiii au drepturi egale »” în valoare de 19.467 euro şi Campania de informare privind protecţia şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului – Identificarea nevoilor de sprijin familial – « Activ pentru comunitate »” în valoare de 22.173 euro.

 

În perioada 28.06.2007 –30.08.2007, în cadrul primului proiect, au fost difuzate emisiuni având ca tematică: – drepturile copilului şi prevenirea marginalizării copilului cu dizabilităţi; – protecţia copilului împotriva abuzului, neglijării şi a oricărei forme de exploatare; – prevenirea consumului de droguri. De asemenea începând cu anul şcolar 2007-2008 au fost organizate sesiuni de informare şi educare în patru şcoli din municipiul Deva şi cinci şcoli din municipiul Hunedoara la care au participat elevii claselor a VII – a şi diriginţii acestora. În cadrul acestor sesiuni, coordonate de o echipă de specialişti în domeniu, au fost puse la dispoziţia elevilor şi diriginţilor materiale informative sub formă de pliante, broşuri, afişe şi CD-uri.

 

Elevii participanţi la sesiunile de informare au fost antrenaţi într-un concurs de desene pe temele dezbătute, cele mai sugestive urmând a fi premiate cu diplome de participare în cadrul expoziţiei de desen ce va avea loc în data de 17 ianuarie 2008, ora 14, în holul Casei de Cultura din Deva.

 

Sanda Bocaniciu

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor