PROIECTELE CANDIDAŢILOR LA DEPUTĂŢIE

PROIECTELE CANDIDAŢILOR LA DEPUTĂŢIE
Florian Popuş (PRM): Dezvoltarea infrastructurii în mediul rural, stoparea fenomenului de migrare a populaţiei către oraşe şi subvenţionarea cu utilaje agricole. Ionela Bruchental (PD-L): Trebuie făcută distincţia între proiectele de lege care stau în puterea unui parlamentar de a le iniţia şi cele de investiţii, care intră în responsabilitatea altora. În ceea ce priveşte infrastructura, […]

Florian Popuş (PRM): Dezvoltarea infrastructurii în mediul rural, stoparea fenomenului de migrare a populaţiei către oraşe şi subvenţionarea cu utilaje agricole.

Ionela Bruchental (PD-L): Trebuie făcută distincţia între proiectele de lege care stau în puterea unui parlamentar de a le iniţia şi cele de investiţii, care intră în responsabilitatea altora. În ceea ce priveşte infrastructura, fără un program guvernamental nu ai cum să reabilitezi un tronson de drum naţional, european, chiar comunal. Dacă acest demers există, însă, poţi face lobby pentru aşa ceva. Primul proiect de care m-aş ocupa ar fi stimularea populaţiei cu statutul de asistat social să muncească. Aceşti oameni consumă de la buget fără să producă. E necesară stimularea acestora pentru reintegrarea în câmpul muncii şi transformarea lor din consumatori în producători de venituri la bugetul de stat, pentru o susţinere reală a pensiilor.

Ştefan Pătroc (PNG-CD): Primul proiect pe care l-aş avea în vedere ar fi AquaParc Sânmartin. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, fiind situat pe platoul dintre staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai şi necesită o finanaţare guvernamentală de 49 milioane euro. Îmi este ruşine că românii îşi cheltuie banii la Hajduszoboszlo în loc să se distreze aici. Voi susţine acordarea de subvenţii similare celor din ţările UE, pentru motorină, de 0,7 euro pe litru şi agricole, în cuantum de 200 de euro pe hecatar.

Vasile Gârba (PRM): În primul rând, m-aş ocupa de reabilitarea infrastructurii rutiere şi feroviare, de exemplu a drumului E 76, pentru care au existat atâtea promisiuni şi care nu a fost reparat nici până azi, şi deschiderea unei linii feroviare pe relaţia Vaşcău – Brad. Aş iniţia amenajarea unei gropi ecologice de gunoi în Beiuş (preţul pentru transportul acestuia la Oradea fiind prea mare), despăgubirea foştilor proprietari de păduri, a celor care au depus bani pentru Dacii şi nu au primit maşinile imediat după Revoluţia din ’89 şi subvenţionarea cu 50 la sută a producătorilor agricoli.

 

Malina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !