Proiectul „1000 de oameni fericiți”, la final

De Crina Dobocan
Au cules roadele campaniei ,,1000 de oameni fericiți”
Au cules roadele campaniei ,,1000 de oameni fericiți” - © Foto: Rotary Club Oradea
Peste 1.000 de persoane din medii defavorizate au beneficiat gratuit de consult optometric pentru determinari de dioptrie și ochelari de vedere.


Au străbătut în lung și în lat sate din Bihor și Cluj pentru a descoperi acele persoane care aveau probleme de vedere și nu-și permiteau să consulte un specialist. Au colaborat cu preoți, cu primari și cu toți cei ce puteau să ofere informații legate de persoane aflate în nevoie. Echipa Rotary Club Oradea, alături de specialiști optometriști, a venit în sprijinul persoanelor cu posibilități materiale reduse, oferind gratuit consultatii optometrice pentru stabilire de dioptrii și ochelarii necesari pentru 1.017 persoane (peste cifra stabilită inițial).

Campania „1.000 de oameni fericiți” a început în 2016, bazele proiectului fiind puse la un bal de caritate, care a avut ca obiectiv îmbunătățirea stării de vedere a persoanelor defavorizate.

„Ideea a pornit de la o donație făcută de prietenul nostru David Gallagher de la Rotary Club Modesto. Acesta a donat clubului din Oradea aparatura necesară pentru un cabinet de consultații optometrice mobil și peste 300 perechi de ochelari”, declara Nicolae Manolică, președintele Rotary Club Oradea în anul 2016.

Roade

La finalul campaniei ,,1000 de oameni fericiți”, Rotary Club Oradea a tras linie și a adunat roadele: 15 localitități din Bihor si Cluj unde a poposit caravana, 1017 persoane consultate (de toate vârstele, inclusiv copii) și 1359 de perechi de ochelari oferite. Valoarea totală a proiectului a fost de 185.362 de lei.

Bani au fost adunați cu sprijinul: Holcim SA, Banca Transilvania, Opti One, Nutrientul, Bihore, Benvenuti, Ara Shoes, Viatera Trans, Viatera Spedition, Simbac, Tramos, Mob Design, Abed Nego, Lampart Trade, Gainika, Il Sole, European Technologies & Services Romania, Sis Grup, precum și cu aportul tuturor membrilor Clubului Rotary Oradea.

Specialiștii Oana și Marcel Bungău au luat aparatura medicală după ei și au oferit consultații optometrice profesioniste și precise care au indicat cu exactitate natura afecțiunii și i-au îndrumat spre perechea de ochelari potrivită și personalizată nevoilor pacienților consultați.

,,Pentru rezolvarea completă a problemelor de vedere, unele persoane au avut nevoie de două perechi de ochelari. Vorbim de persoane care nu și-au permis consultarea unui specialist și nici achiziționarea de ochelari’’, a precizat Irinel Dimitriu, președintele Rotary Club Oradea.

,,Am avut satisfacții uriașe când unii dintre oamenii care au primit ochelarii potriviți au izbucnit în lacrimi de bucurie. Bucurie că văd. Au spus: în sfârșit văd!’’, a mărturisit, plin de emoție, Irinel Dimitriu.

Chiar dacă proiectul a ajuns la final, Rotary Club Oradea nu se va opri aici. Următorea campanie este ,,1000 de școlari fericiți”, prin care va oferi 1000 de ghiozdane echipate pentru tot atâția școlărei din clasele I-IV din județ. Proiectul va demara în toamnă, la începutul noului an școlar. Proiectul vizează familii numeroase, monoparentale etc., cu care soarta nu a fost foarte generoasă. Până în prezent, au fost descoperiți peste 700 de astfel de copii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !