Proiectul de sănătate iese din groapă: Aviz favorabil!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Proiectul de sănătate iese din groapă: Aviz favorabil!
Se schimbă norocul pentru județul Bihor. Consiliul Județean anunță că proiectul strategic pe sănătate, respins inițial, în valoare de 9,5 milioane de euro, a primit, până la urmă lumină verde.

În toamna anului trecut, conducerea CJ Bihor a trebuit să anunțe că proiectul fusese respins, informație ce a generat o adevărată leapșă între Puterea PSD, UDMR, ALDE și Opoziția PNL, ambele tabere învinuindu-se reciproc.

„Proiect integrat pentru dezvoltarea durabilă în zona montană a județului Bihor, îmbunătățirea accesului și dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervențiilor medicale în situații de urgență”. Aceasta este denumirea proiectului ce are în vedere dotarea spitalelor din Oradea și a celorlalte din județ, precum și înființarea a două stații de salvare, la Vârtop și Stâna de Vale.

Conform celor transmise de CJ Bihor, joi, 18.01.2018, Biroul BRECO a informat că, în urma deciziei Comisiei de Monitorizare din 14-15 decembrie 2017 de la Szeged, proiectul a trecut de faza administrativă a evaluării. În următoarea etapă, în cadrul evaluării calitative, se va analiza și incidența ajutorului de stat.

Euroregiunea Bihor - Hajdu-Bihar Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar ©

Proiectul în valoare totală de 9.474.159,01 Euro (inclusiv TVA) a fost depus în cadrul programului de finanțare Interreg V-A România – Ungaria 2014-2020.

Rezultatul final al evaluării va veni, cel mai probabil, pe parcursul lunii mai 2018, însă nu se mai pune problema respingerii sale, ci doar “aranjarea” sumelor din contractul de finanțare.

Conform celor transmise de Biroul de Presă al CJ, Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean s-a exprimat astfel: “Bihorul și-a respectat angajamentele privind proiectele strategice, atât cel în care suntem Lider, cât și la cele culturale unde ne-am alăturat ca partener municipiului Debrețin, astfel că avem șansa de a câștiga județului aproximativ 13.9 milioane Euro”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !