Proiectul pentru Jupa, aprobat

Guvernul va aloca banii necesari pentru aducerea localităţii Jupa, la un standard civilizat.
Guvernul va aloca banii necesari pentru aducerea localităţii Jupa, la un standard civilizat.
CARANSEBEŞ – Guvernul va aloca banii necesari pentru un proiect privind realizarea alimentării cu apă, a reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare în satul aparţinător Jupa, devenit de curând, zonă periurbană a municipiului.

Aşa cum vă informam într-o ediţie anterioară a ziarului nostru, unul din proiectele iniţiate de administraţia caransebeşeană, a spart gheaţa şi va aduce fondurile necesare investiţiei.

Este vorba despre un proiect privind realizarea alimentării cu apă, a reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare în satul aparţinător Jupa, devenit de curând, zonă periurbană a municipiului.

Sume importante

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1599/2006, s-a aprobat intrarea acestui proiect în „Programul de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural”, ceea ce înseamnă că guvernul va aloca sumele necesare pentru punerea în practică a acestui proiect.

Conform studiului de fezabilitate întocmit pentru iniţierea acestui proiect, valoarea investiţiei se ridică la 4.046.399,58 lei (adică peste 40 de miliarde de lei vechi), din care cota de participare a municipalităţii se ridică la 404.639,95 lei.

În prima fază, va fi alocată suma de 125.000 de lei, bani necesari pentru elaborarea proiectului tehnic de execuţie, întocmirea caietului de sarcini şi a proiectului de autorizare.

Prin acest proiect, ar urma ca gospodăriile din Jupa să fie racordate la sistemul de alimentare cu apă al municipiului, printr-o conductă de aducţiune de 3,8 km, de-a lungul DN 6 şi ramificarea către consumatorii din Jupa pe trei inele, pe o distanţă de 4,18 km.

Apele uzate vor fi captate în sistem centralizat, printr-o canalizare de 4,56 km, iar ulterior vor fi dirijate spre o staţie de epurare, unde apa uzată va fi tratată biologic şi chimic şi apoi deversată în râul Timiş.

Iulius Pîrvu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase