Proiectul Rotary Cetate de renovare a scolilor are primele rezultate

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Proiectul Rotary Cetate de renovare a scolilor
Proiectul Rotary Cetate de renovare a scolilor
Rotary Club Cetate Timişoara a finalizat o primă etapă în cadrul proiectului “Zece şcoli de nota 10”. Astfel, debutul anului şcolar pentru copiii din localităţile Şemlacu Mare, Butin şi Sculea va fi unul mai fericit şi va aduce schimbări semnificative la capitolul “condiţii de desfăşurare a procesului de învăţământ”.

Lucrările de construire sau amenajare ale grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ au fost finalizate pentru : Şcoala cu clasele I-IV – Butin, comuna Gătaia, Grădiniţa cu program normal – Butin, comuna Gătaia, Şcoala cu clasele I-IV – Şemlacu Mare, comuna Gătaia, Grădiniţa cu program normal – Sculea, comuna Gătaia, Grădiniţa cu program normal – Şemlacu Mare, comuna Gătaia.

important este că iniţiativia Rotary a trezit şi interesul oamenilor de afaceri locali şi ai autorităţilor unde sunt realizate lucrările. Astfel, şcoala şi grădiniţa din Butin au avut parte de o atenţie sporită graţie unei societăţi din Gătaia, de care şi aparţine satul, care a venit cu un buget suplimentar de sponsorizare alături de Rotary Cetate şi de partenerii proiectului. Dacă iniţial se dorea doar realizarea de grupuri sanitare “corecte”, renovarea a cuprins toată clădirea. Primăria a contribuit, la rândul ei, schimbând toate geamurile.

Şcoala şi grădiniţa din Butin au funcţionat până în vară în două corpuri de clădire, în camere cu podele de lemn şi ferestre vechi, având toalete improvizate în spatele curţii. Din această toamnă, situaţia s-a schimbat complet. Clădirea principală a primit alt aspect interior. Au fost construite şi amenajate 4 grupuri sanitare noi, pentru dascăli, elevi şi preşcolari, pardoseala de lemn a fost înlocuită cu plăci de granit şi parchet laminat, pereţii, inclusiv tavanele, au fost placaţi cu rigips, spaţiile au fost zugravite, sistemul electric a fost refăcut, uşile şi ferestrele au fost înlocuite, a fost montată o fosă septică iar aceasta a fost racordată la sistem.

Totodată, în proximitatea şcolii a fost amenajat un parc de 5000 de mp, cu jocuri şi construcţii pentru copii. Valoarea totală a investiţiei este de 237.000 de lei (peste 50000 de euro).

Vineri a avut loc recepţia lucrărilor de construcţie şi amenajare a spaţiului de învăţământ în prezenţa preşedintelui Rotary Club Cetate Timişoara – Horaţiu Rada, a reprezentantului societăţii din Gătaia care a contribuit la proiect cu o sumă destul de mare, Ianco Zifceak, a primarului Comunei Gătaia – Raul Cozarov şi a directorului Şcolii Primare din Butin – Gabriela Neda.

Proiectul „Zece şcoli de nota 10” este un proiect al Clubului Rotary Cetate Timişoara de implicare şi responsabilizare socială, care presupune rezolvarea unor probleme punctuale în şcolile de la sate cărora le lipseşte sursa de apă, un sistem de distribuţie a acesteia, precum şi grupuri sanitare funcţionale. Partener principal : Comisia Naţională a României pentru UNESCO.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !