Proiectul strategic al Bihorului are finanțarea asigurată

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Proiectul strategic al Bihorului are finanțarea asigurată
Proiectul pe Sănătate a obținut al doilea punctaj, în urma ședinței de monitorizate Interreg România-Ungaria.

De la finalul săptămânii trecute, Bihorul se poate considera, în posesia a peste 8,5 milioane de euro. În ședința Interreg România – Ungaria, de joi, la Arad, Bihorul și-a adjudecat sumele prognozate.

Proiectul bihorean a obținut cel de-al doilea punctaj din proiectele câștigătoare pe domeniul de Sănătate, cu 84,5 puncte. Bugetul estimativ al proiectului este de 9.474.159 euro cu TVA.

Rezultatul a fost anunțat de președintele Consiliului Județean, Pasztor Sandor, în ședința CJ Bihor convocată de îndată. Din cei aproape 9,5 milioane de euro, peste 8,5 milioane euro sunt destinate spitalelor din Bihor, restul merg la partenerul de proiect de peste graniță, în Berettyóújfalu.

O parte din bani vor fi direcționați spre Padiș și Stâna de Vale, pentru construirea de centre medicale de urgență. Proiectul are ca obiectiv și implementarea unui sistem de telemedicină care ar urma să conecteze Spitalul Județean din Oradea cu centrele și spitalele din județ.

Spitalul Municipal ar urma să primească, în contul proiectului, echipamente destinate afecțiunilor oncologice – angiograf de 1,66 milioane euro şi computer tomograf SPECT CT, de 845.000 euro. Aparate de radiologie şi ecografie urmează să fie cumpărate spitalele din judeţ

Și cultură

„De asemenea, primele două proiecte câștigătoare pe domeniul Cultură sunt cele ale municipiului Debrețin, la ambele, principalul partener fiind instituțiile culturale subordonate Consiliului Județean Bihor (91,5 pentru cel referitor la modernizarea Teatrului cu un buget estimativ de 970.393 Euro respectiv, 89,5 puncte pentru echipamente Muzeul Țării Crișurilor cu 2,767 milioane Euro și Centru Cultural ”Várad” cu buget estimativ de 673.895 Euro).

„Din acest moment, intrăm în linie dreaptă, respectiv, putem începe etapele de proiectare și execuție”, este declarația președintelui Pasztor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor