Promenada pe Valea Nimaiestilor

Promenada pe Valea Nimaiestilor
Beiuşenii se pot bucura de promenada de pe Valea Nimăieşti.

Primul tronson din noua promenadă de pe malul văii care traversează municipiul, este aproape de finalizare. Pe o lungime de 187 de m, de la podul pieţei până la pasarela de lângă Colegiul Naţional Samuil Vulcan, malul stâng (pe sensul de curgere a apei ), este finisat.

Metoda de lucru este una foarte eficientă, prin aplicarea de beton amprentat, colorat în masă şi lăcuit pentru aspect. Malul drept este în curs de finalizare, de/asamenea se lucrează şi la scările de acces şi la rampele pentru persoane cu dizabilităţi, ce vor permite accesul facil şi a părinţilor cu copii în cărucioare, dornici de plimbare.

Lucrarea de amenajare a cursului urban a Văii Nimăeşti, finanţat de Ministerul Mediului, se va întinde pe o distanţă de 3600 de metri, şi vor cuprinde zone pietonale (acolo unde este posibil ) începând de la podul de la Stadion şi până în zona pieţei. Proiectul hidrotehnic, în sine, prevede obţinerea de luciuri de apă constante, cu praguri și un fel de ” ecluze”, ce vor permite populaţiei de peşti să migreze în amonte. Zonele pietonale vor fi protejate de balustrade decorative.

Lucrările se desfăşoară constant, şi datorită timpului deosebit de favorabil şi sunt premise pentru continuarea lor pe tot cursul propus , până la sfarşitul anului şi instalarea sezonului rece.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !