Promisiuni pentru Liceul de Artă

Promisiuni pentru Liceul de Artă
DEVA – MECT a alocat în acest an cu 60% mai multe fonduri pentru investiţii faţă de anul precedent. Ministrul Adomniţei a acuzat primăriile că nu au cheltuit fondurile alocate de Guvern pentru reabilitarea şcolilor, construcţia de grădiniţe şi campusuri.

O problemă în acest sens, este construcţia noului corp al clădirii Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva. Proiectul noii construcţii a fost realizat cu 10 ani în urmmă. Acesta este depăşit şi nu mai corespunde cerinţelor actuale de funcţionare. Datorită numărului insuficient de săli de clase şi ateliere de creaţie, o parte dintre elevi sunt nevoiţi să se deplaseze la Liceul de Chimie „Horea”, pentru a participa la orele de specialitate.

 

„Refacerea proiectului presupune investirea unor sume foarte mari de bani, iar dacă am susţine financiar o singură instituţie, acest lucru presupune să luăm de la altele. Voi avea o dicuţie cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara pentru a vedea ce putem face. Liceul de artă este de o mare importanţă atât pentru judeţ, cât şi pentru prestigiul ţării”, spune Cristian Adomniţei, ministrul MECT. În 2007 pentru învăţămănt s-au alocat 21,25 miliarde de lei, reprezentând 5,5% din PIB.

 

Grigore Roibu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !