Promit 1.500 locuri de munca

14Comentarii
Promit 1.500 locuri de munca
Faist Mekatronic este al 20-lea concesionar din parcul industrial Eurobusiness, cu o parcelă de peste 40.000 metri pătraţi.

La un an de la demararea primei licitaţii pentru concesionarea de teren în Parcul IndustrialEurobusiness, amplasamentul este ocupat în proporţie de 30%. Cea mai nouă companie care îşi va amenaja un punct de lucru la Oradea este Faist Mekatronic, al 20-lea concesionar de teren în perimetrul din strada Borşului. Faist Mekatronic este lider european în furnizarea de filtre pentru infrastructura de telecomunicaţii, clienţii săi principali sunt Ericsson şi Nokia.

Contractul a fost semnat pentru 44.000 metri pătraţi. Lucrările de investiţi încep la sfârşitul acestei luni şi se vor termina în aprilie 2011. Investiţia totală este de aproximativ 25 milioane euro şi va fi realizată în două etape: 18 milioane euro în prima etapă şi 7 milioane euro în a doua. Până la sfârşitul anului 2011, aceste investiţii ar trebui să ofere 400 de locuri de muncă iar în 2012 alte 500 de locuri de muncă. Conform viceprimăriţei Biro Rozalia, investitorul se angajează ca până în 2016 să mai ofere 600 de joburi.

Poziţie strategică

În condiţiile în care taxa de concesiune poate fi cuprinsă între 8 şi 20 de euro, Faist Mekatronic a obţinut un preţ bun cu 8,5 euro pe metru pătrat. Compania a obţinut şi o poziţie bună. „E un loc strategic la intrarea în parc, pe care voiam să-l păstrăm pentru noi, pentru amenajarea de săli de expoziţie dar dată fiind mărimea investiţiei am decis să cedăm terenul”, spune viceprimăriţa Boro.

Cu această parcelă, de altfel, se epuizează oferta de parcele cu vizibilitate la E 60, rămânând de scos pe piaţă cele din aliniamentele următoare. „Va fi mai mult de muncă pentru administrator dacă vrea să concesioneze”, crede viceprimăriţa Biro.

CRISTINA GHILEA14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor