Promoții cu GRATUITĂȚI și REDUCERI pentru sănătate optimă

Promoții cu GRATUITĂȚI și REDUCERI pentru sănătate optimă
SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea creează tradiție în sprijinirea persoanelor care au nevoie să își îmbunătățească starea de sănătate, dar și în creșterea accesabilității la consultații și investigații de specialitate, cu rol de prevenire în special a afecțiunilor grave.

Dat fiind faptul că în această perioadă se marchează și o serie de zile internaționale de luptă împotriva mai multor maladii (osteoporoză, cancer de sân etc), venim în întâmpinarea semenilor noștri cu o serie de promoții noi, la mai multe servicii medicale, oferind posibiltatea la cât mai mulți oameni să nu se îmbolnăvească mai ales de afecțiuni grave, scopul nostru general fiind acela de a crește calitatea vieții la nivelul comunității din care și noi facem parte.

Astfel, din 08.10.2019 și până în 31.12.2019, oferim GRATUITĂȚI și REDUCERI la consultații pentru depistarea afecțiunilor grave, de ordin ginecologic respectiv a osteoporozei și a cancerului de sân, după cum urmează:

1. Consultații GRATUITE pentru depistarea afecțiunilor ginecologice, în special a celor grave:

· pentru depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin (cu bilet de trimitere de la medicul de familie către specialitatea Obstetrică-Ginecologie)

· pentru depistarea precoce a leziunilor precanceroase ale sânului (cu bilet de trimitere de la medicul de familie către specialitatea Obstetrică-Ginecologie)

· pentru depistarea și tratarea altor afecțiuni ginecologice: infecții ginecologice (cu bilet de trimitere de la medicul de familie către specialitatea Obstetrică-Ginecologie)

Subliniind ideea că majoritatea afecțiunilor ginecologice sunt vindecabile, iar importanța depistării lor în stare de debut înseamnă sănătate câștigată pe termen mai lung, ne dorim să ajutăm prin această promoție specială cât mai multe doamne și domnișoare să se bucure de o viață frumoasă și liniștită, fără probleme de sănătate.

IMPORTANT:

Consultațiile GRATUITE sunt oferite zilnic, la cabinetele noastre de specialitate din Ambulatoriile SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea situate în cartierul Rogerius, str. Corneliu Coposu nr. 2, Oradea respectiv în cartierul Nufăru, str. Constantin Nottara, Bloc C8-C10, Oradea.

Pentru a beneficia de aceste consultații GRATUITE, rugăm pacientele să se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie, pe care să fie notat unul din diagnosticele menționate mai sus.

Promoția e valabilă până la 31.12.2019.

Pentru programări, vă rugăm să sunați la Call Center 0259.444444.

2. Promoții cu REDUCERE

Pacientele beneficiază de osteodensitometrie DEXA pentru depistarea osteopeniei și a osteoporozei. Promoția include două segmente pentru care pacienta are de achitat 50 lei:

– examinare DEXA șold bilateral ( 2 segmente)

– examinare DEXA șold și coloană lombară ( 2 segmente)

Informații utile:

Osteodensitometria este investigația paraclinică de măsurare a densității osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoză, iar la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, examinările se realizează cu aparatul ultraperformant DEXTRUM OSTEODENSITOMETRU.

Osteodensitometria DEXA este investigația cea mai modernă pentru detectarea osteoporozei și folosește raze X, de densități diferite, ce străbat osul, permițând aprecierea gradului de reducere a densității osoase. Investigația nu este dureroasă și se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul șoldului (colul femural e cel mai expus fracturării osteoporotice), coloanei vertebrale lombare și antebrațului. Scorurile obținute prin această investigație permit

diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, pe baza căreia pacienții beneficiază de abordare terapeutică diferită, personalizată.

Osteoporoza este o boală care poate crea multe neplăceri pacienților, ducând uneori la impotențe funcționale foarte grave și chiar la deces. Depistată din timp, se instituie un tratament eficace evitând astfel aceste neplăceri menționate anterior.

IMPORTANT:

Pacienții se pot prezenta fără bilet de trimitere. Investigația este oferită zilnic, în Ambulatoriul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (cartierul Rogerius), situat pe str. Corneliu Coposu nr. 2, Oradea.

Promoția e valabilă până la 31.12.2019.

Pentru programări, vă rugăm să sunați la Call Center 0259.444444

3. Promoții cu REDUCERE 50% la mamografie și ecografie mamară:

– mamografie bilaterală (pacienta are de achitat 80 lei)

– Ecografie bilaterală – (pacienta are de achitat 75 lei)

IMPORTANT:

Pacientele se pot prezenta la aceste două investigații fără bilet de trimitere. Aceste investigații sunt oferite zilnic, în Ambulatoriul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (cartierul Rogerius), situat pe str. Corneliu Coposu nr. 2, Oradea. Promoția e valabilă până la 31.12.2019.

Pentru programări, vă rugăm să sunați la Call Center 0259.444444.

INFORMAȚII DE BACKGROUND transmise de DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ BIHOR:

CANCERUL DE COL ESTE PROVOCAT DE INFECȚIA PERSISTENTĂ CU HPV:

Cancerul de col uterin (CCU) este provocat de anumite tulpini ale virusului HPV, tulpini de risc înalt. 15 tulpini ale virusului HPV au fost clasificate ca tulpini de risc inalt. Dintre acestea, tipurile 16 și 18 sunt responsabile de aproximativ 70% din cancerele de col uterin. Infecția cu HPV se vindecă de la sine în aproximativ 90% din cazuri. Infecția persistentă cu HPV este cea care provoacă leziunile canceroase. CUM SE TRANSMITE INFECȚIA CU HPV: Infecția cu HPV este cea mai frecventă infecție a tractului genital. Aproape fiecare persoană activă sexual se infectează cel puțin o dată pe parcursul vieții. Transmiterea infecției se face și prin contactul tegumentelor din zona genitală. Prezervativul nu oferă protecție 100%. FACTORII DE RISC AI CANCERULUI DE COL UTERIN: Fumatul, debutul precoce al vieții sexuale, parteneri multipli, istoric familial de CCU, imunosupresia, infecțiile cu transmitere sexuală asociate sunt factori care favorizează infecția cu HPV. CANCERUL DE COL POATE FI PREVENIT: Vaccinarea fetițelor și adolescentelor, înainte de debutul vieții sexuale este sigură și oferă protecție pentru 90% din cancerele de col uterin. Testarea periodică a femeilor adulte permite depistarea leziunilor precanceroase și scade riscul de cancer de col uterin. Screeningul femeilor vaccinate – adaugă o reducere de 30% a mortalității specifice prin cancer de col uterin (CCU). CANCERUL DE COL UTERIN POATE FI VINDECAT Tratamentul prompt al leziunilor precanceroase și al cancerelor depistate prin testare periodică permit vindecarea cancerului de col uterin și recuperarea completă. Când se descoperă în timp util, rata de supraviețuire este de 90%. Vaccinarea anti-HPV este recomandată în special fetelor cu vârsta 9 – 15 ani și se realizează la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali, care pot formula o cerere la medicul de familie.

NU UITAȚI! Puteți beneficia, la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, GRATUIT, de testul Babeș Papanicolau, prin Programul Național pentru depistarea activă precoce a cancerului de col uterin prin screening organizat. Efectuat cu regularitate, screeningul de cancer de col uterin reprezintă cea mai bună metodă de prevenție.

CANCERUL DE SÂN POATE FI PREVENIT

Incidența cancerului de sân depășește cu mult rata celorlalte tipuri de cancer, în toate țările, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora. În România, cancerul mamar reprezintă mai mult de un sfert din totalul cancerelor la femei. De asemenea, cancerul de sân reprezintă principala cauză de deces prin cancer, fiind responsabil pentru 15% din totalul deceselor cauzate de această boală în rândul populației feminine, la nivel global. Numărul femeilor din România care mor prematur, anual, din cauza cancerului de sân este de

2.779. România este una dintre țările unde rata de supraviețuire este mică tocmai din cauza procentului redus al femeilor care efectuează screening-ul mamar.

DE RETINUT:

Cancerul de sân este cel mai răspandit tip de cancer în rândul femeilor! Cancerul de sân diagnosticat tardiv are o evoluție gravă! Cancerul de sân netratat are o evoluție gravă!

Cancerul de sân depistat precoce și tratat corect crește șansa de supraviețuire cu o bună calitate a vieții!

Screeningul mamar este esențial în depistarea precoce a cancerului de sân. Șansele de vindecare depind foarte mult de momentul și/sau perioada diagnosticării. Organizația Mondială a Sănătății recomandă screeningul prin mamografie pentru populația feminină cu vârsta între 50 si 69 ani, pentru că în acest interval de vârstă incidența este cea mai mare.

ACCESABILITATE:

Pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de către SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea aveți următoarele posibilități de programare: – online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” – la adresa de email callcenter@spitalpelican.ro – telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute).

Advertorial! Hb: 2989530Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !