Promotorii ai tradiţiilor româneşti

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Promotorii ai tradiţiilor româneşti
© Foto: Aurica Bonţu
Elevii Liceului de Arte, încurajaţi să respecte sărbătorile şi tradiţiile româneşti.

Elevii şi profesorii Liceului de Arte din Oradea au sărbătorit, miercuri, Dragobetele. Sărbătoarea de Dragobete este considerată echivalentul sărbătorii Valentine’s Day (ziua Sfântului Valentin), sărbătoare a iubirii.

Data de 24 februarie nu a fost aleasă întâmplător. Este ziua care marchează începutul anului agricol, momentul în care întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvia și iubirea, iar Dragobetele era ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii și se pregătea pentru venirea primăverii.

Pornind de la aceste credinţe, elevii de la Liceul de Arte au pregătit spectacolul folcloric „Dragobetele sărută fetele”. Spectacolul a fost pus la punct de profesorii Aurica Bonţu, Sorin Miescu, sprijiniţi de prof. Mihaela Bondor, directorul instituţiei de învăţământ.

arte dragobeste

Cei ce au luat parte la spectacol au urmărit, în deschidere, o suită de orchestră, acompaniată de prof. Lucian Sorin Bonţu, Andrei Moga şi elevi de la secţia instrument, dirijaţi de prof. Sorin Miescu.

Spectacolul a continuat apoi cu o serie de cântece din diferite zone folclorice ale ţării. Au interpretat cântece populare soliştii: Daliana Negrean şi Andrada Abrudan de la catedra prof. Adriana Hexan, Paula Lupo şi Alexandra Durgheu de la clasa prof. Ancuţa Pop, precum şi Bianca Popa, Natalia Hălmăgean, Roxana Buzle, Cristian Băican, Andrada Oros, Andreea Lazea şi Gabriela Sabău de la clasa prof. Aurica Bonţu. Alături de solişti au mai urcat pe scenă instrumentiştii Cosmin Botiş (vioară) de la catedra prof. Sorin Miescu şi Sebastian Popa (la saxofon) de la catedra prof. Sorin Lucian Bonţu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !