Promovare-fulger la șefia Protecției Copilului

Camelia Gaciu
Camelia Gaciu
În mai puțin de-o lună, Camelia Gaciu a devenit director general interimar al DGASPC Bihor, după ce inițial fusese numită director adjunct.

Vicele CJ Bihor, Traian Bodea este cel care o susține pe co-religionara sa la șefia DGASPC. Gaciu a fost votată de aleșii PSD, UDMR și ALDE. Din cei doar patru consilieri județeni PNL prezenți, unul singur, Ioan Câmpan, s-a abținut. Avrigeanu, Gal și Toderici au votat împotrivă.

Între timp, fostul director general Călin Puia a fost detașat la Serviciul de Evidență a Persoanei, pe post de șef serviciu, cu același salariu de director de la DGSAPC. Inițial, Puia fusese mutat la Evidență pe post de consilier superior.

Fostul director Puia poate fi detașat pe o perioadă de maximum șase luni, însă președintele CJ, Pasztor Sandor speră că până atunci anchetele în curs, ce îl vizează pe Puia, se vor fi definitivat.

cj bihor

Pasztor a explicat că a luat decizia, văzând că Puia și-a tot luat zile de concediu de boală, pentru a nu putea fi pusă în aplicare decizia plenului CJ, de mutare temporară la Evidența Persoanei. Astfel, s-a constatat incapacitatea temporară de muncă a directorului Puia.

A fost nevoie de trei hotărâri de Consiliu care să-l vizeze pe Călin Puia. Secretarul județului, Carmen Soltănel, a avut oarece obiecțiuni privind inițiativa Executivului, care o suspectează pe aceasta că i-a făcut jocul lui Puia, atâta timp cât a fost posibil…

Plângerile prealabile

În ședința de vineri, majoritatea PSD, UDMR, ALDE a CJ Bihor a respins mai multe plângeri prealabile formulate de liberali. Mai întâi, plângerea formulată de consilierul județean PNL Călin Gal, formulată împotriva Hotărârii privind adoptarea bugetului județului.

De asemenea, a respins și plângerile prealabile formulate de către fostul director pe fonduri europene al CJ Bihor, Horia Carțiș și de funcționarul Oros Gabriela, nemulțumiți de noua organigramă de la Consiliul Județean. Cei mai probabil, se va ajunge la procese…

Din a doua încercare

Tot în ședința extraordinară de vineri, cu votul majorității PSD, UDMR, ALDE, Consiliul Județean a aprobat o serie de Hotărâri ce privesc investițiile pe fonduri de la Muzeul Țării Crișurilor și fondurile europene ce vin cu titlu de ramburs pentru investiții făcute pe drumurile județene. Marți, în ședința ordinară, coaliției i-a lipsit un consilier județean, iar liberalii au socotit că mai bine votează împotrivă, din moment ce coaliția nu le-a validat un nou mandat de consilier județean, în persoana lui Carmen Pantiș.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor