Promovează patrimoniul local

1Comentariu
Proiectul, iniţiat de Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, se desfăşoară până în 30 noiembrie. Imagini  | Video: Promovează patrimoniul local  Video  Forum

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Oradea a lansat ieri proiectul „Cunoaşterea edificiilor culturale şi religioase în stil baroc”. Proiectul este finanţat de Consiliul Local Oradea şi se derulează, în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.

Din echipa de proiect fac parte directoarea Colegiului Leonida, Georgeta Sadoveanu şi profesoarele Floarea Bicăzan, Elisabeta Balla, Mihaela Băguţ şi Alice Corodeanu. Şi elevii Cristian Găvruţa şi Claudia Silaghi, din clasa a X – a E se implică în aceste activităţi.

Acţiuni

„Scopul proiectului este promovarea patrimoniului local prin cunoaşterea de către elevi a edificiilor culturale şi religioase în stil baroc”, a spus Georgeta Sadoveanu. De acest proiect au beneficiază elevii Colegiului Dimitrie Leonida, dar şi ceilalţi elevi din liceele orădene, părinţii şi comunitatea locală.

Printre obiectivele propuse sunt: asimilarea, de către 120 de elevi din clasele IX – XII de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, de informaţii despre caracteristicile stilului baroc şi despre elementele acestui stil regăsite în edificiile culturale şi religioase din Oradea, cu rolul de a conştientiza importanţa acestora în dezvoltarea urbei, formarea deprinderilor de vizitare a edificiilor culturale şi religioase, prin organizarea a patru documentări la faţa locului, în vederea creşterii gradului de informare despre obiectivele culturale vizitate şi creşterea interesului elevilor pentru cunoaşterea patrimoniului cultural – istoric al urbei.

„Principalele activităţi ale proiectului sunt: selectarea edificiilor culturale şi religioase în stil baroc cu valoare de patrimoniu, întâlnirea elevilor, din clasele IX – XII, cu un ghid specializat în domeniul artei, în cadrul unor lecţii, cu o tematică prestabilită; vizitarea edificiilor în stil baroc din Oradea, realizarea de broşuri cu cele mai importante clădiri în stil baroc cu valoare de patrimoniu, distribuirea broşurilor în unităţile de învăţământ din Oradea şi organizarea unui concurs pentru liceeni, cu o tematică prestabilită împreună cu partenerii proiectului”, a mai spus Georgeta Sadoveanu.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor