Propun îngheţarea impozitelor

ORADEA – Fiscalitatea propusă de municipalitate pentru anul viitor nu este foarte încurajatoare pentru mediul economic, consideră liberalii din cadrul Legislativului local. Pe acest considerent, Mihai Manea a cerut Executivului local să renunţe la creşterea impozitelor pe clădirele şi terenurile persoanelor juridice.

Conform proiectului de hotărâre referitor la taxele şi impozitele pe 2007, clădirile persoanelor juridice reevaluate în ultimii trei ani vor avea un impozit cu 6,6% mai mare decât cel prevăzut de Codul Fiscal, în vreme ce terenurile persoanelor juridice vor avea o creştere cu 20% peste valoarea dictată la nivel naţional. Acelaşi act prevede, spre nemulţumirea primarului Petru Filip, că administraţiile locale nu pot creşte valoarea impozitelor şi a taxelor cu mai mult de 20%.

„Aş propune să nu aplicăm majorările de 6,6% şi de 20% pentru persoanele juridice, ca măsură de stimulare a mediului economic”, a cerut Manea. Nu toţi i-au îmbrăţişat ideea, însă majoritatea au fost de acord că se impune adoptarea unor măsuri de constrângere a agenţilor economici care nu-şi actualizează valoarea imobilelor în contabilitate.

Pentru această categorie de contribuabili, impozitul pe clădire este cu 20% mai mare decât prevede Codul Fiscal dar, totuşi, cu 70% mai mic decât în 2006. Întruniţi joia trecută pentru o şedinţă extraordinară, aleşii nu au votat taxele şi impozitele pe 2007. Votul efectiv a fost amânat pentru data de 21 decembrie, dată la care este programată ultima şedinţă ordinară din acest an.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase